Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
Dokladnie, widze ze ciagle niektorym osobom podnioslo cisnienie ze osoba ktora ma doswiadczenie pyta sie jakie szkla wziasc ze soba Prosze wyluzowac panowie albo nie pisac nic lepiej. Jeszcze raz powtorze, chcialem sie dowiedziec co wy zabieracie i byscie polecili. Mozna zamknac ten watek - powod - typowa polska nerwowosc....
Witaj i olewaj tudzież czytaj między wierszami - wiecej się dowiesz.

W Wenecji byłem w zeszłym roku w maju. Zabrałem wszystko co mam a mam troszkę - znaczy ponad 15 kilo bez body :-D. Nie uzyłem ani raz 70/300 ani 70/200 - no tak mam ale nie użyłem - nie było gdzie.
Wenecja jest ciasna - uliczki o szerokości 1,5 m. Co się prosi ? - szeroooookooooo - ja tak lubię. Używałem "stałek" 20/2,8; 50/1,4; 100/2.
Żona używała 17-85 na 400d. Tak jej było wygodnie.

Napewno popłyniesz na Murano do hut szkła - jasno i warto wąsko 100 max 50 wystarczy. Z Murano pewnie na Burano - POLECAM !!!!!! - fenomenalne kolory znowu trzeba szeroko a i 50 by sie zdało. Na Canale Grande - 20 to fantazja i w sumie wystarcza - niemniej nie miałem sumienia Żonie odbierać 17 - 85 ale miałem ochotę - płyniesz i jest naprawdę różnie - ze stałkami trzeba się spieszyć.

Aha - z informacji tyleż praktycznych co NIE fotograficznych - Jeżeli jedziesz samochodem to nie jedź do samej Wenecji - zostaw w Mestre i przez groblę jedź pociagiem - 6 Euro w obie strony od osoby. Jeżeli potrzebujesz to pokażę Ci namiar na parking gdzie za dramo można parkować nawet i dobę - parking w samej Wenecji to majątek!!! W Wenecji kup bilet na Vaporetto na całą dobę. 16 Euro od osoby i obejmuje całą Lagunę WSZYSTKIM CO PŁYWA oprócz gondoli. Morskimi też. A wieczór na Canale Grande jest zaj....... i warto porobić zdjęcia.

I cholercia juz Ci zazdroszczę i pozdrawiam i udanych zdjęć.