Witaj i olewaj tudzież czytaj między wierszami- wiecej się dowiesz.
W Wenecji byłem w zeszłym roku w maju. Zabrałem wszystko co mam a mam troszkę - znaczy ponad 15 kilo bez body :-D. Nie uzyłem ani raz 70/300 ani 70/200 - no tak mam ale nie użyłem - nie było gdzie.
Wenecja jest ciasna - uliczki o szerokości 1,5 m. Co się prosi ? - szeroooookooooo- ja tak lubię. Używałem "stałek" 20/2,8; 50/1,4; 100/2.
Żona używała 17-85 na 400d. Tak jej było wygodnie.
Napewno popłyniesz na Murano do hut szkła - jasno i warto wąsko 100 max 50 wystarczy. Z Murano pewnie na Burano - POLECAM !!!!!! - fenomenalne kolory znowu trzeba szeroko a i 50 by sie zdało. Na Canale Grande - 20 to fantazja i w sumie wystarcza - niemniej nie miałem sumienia Żonie odbierać 17 - 85 ale miałem ochotę- płyniesz i jest naprawdę różnie - ze stałkami trzeba się spieszyć.
Aha - z informacji tyleż praktycznych co NIE fotograficznych - Jeżeli jedziesz samochodem to nie jedź do samej Wenecji - zostaw w Mestre i przez groblę jedź pociagiem - 6 Euro w obie strony od osoby. Jeżeli potrzebujesz to pokażę Ci namiar na parking gdzie za dramo można parkować nawet i dobę- parking w samej Wenecji to majątek!!! W Wenecji kup bilet na Vaporetto na całą dobę. 16 Euro od osoby i obejmuje całą Lagunę WSZYSTKIM CO PŁYWA oprócz gondoli. Morskimi też. A wieczór na Canale Grande jest zaj....... i warto porobić zdjęcia.
I cholercia juz Ci zazdroszczęi pozdrawiam i udanych zdjęć.