Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Jakie obiektywy na wycieczke do Wenecji

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To nie tak, że śmieszy. Przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Masz super szkiełka, świetną puszkę więc jak to kupowałeś to pewnie brałeś pod uwagę, że 17-40 i 35 mogą idealnie nadać się do architektury. Teraz tylko to wykorzystaj. Wenecja jest extra i życzę super fotek. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Zadałeś proste pytanie ale na pewno nie śmieszne ! A skoro pytasz, to są i odpowiedzi (też jej Tobie udzieliłem). W każdym razie masz zestaw o jakim może pomarzyć niejeden fotograf - więc się z niego ciesz. Daj znać co z sobą w końcu zabrałeś do Wenecji i zaprezentuj efekty na forum. No i nie wychylaj się tylko za mocno z gondoli ;-)
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 07-02-2009 o 20:06
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Tak zrobie, nie martwcie sie. Zaprezentuje fotki jak wroce

Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ... prosilem tylko o porade tych ktorzy podrozuja po ciekawych miastach glownie i jakie szkla zabieraja, co warto wziasc zeby sie kilogramami nie zawalic. Tyle
    pomimo oszczedzania na wadzenie zapomnij o filtrach lub chociaż o filtrze polaryzacyjnym [nie kpię]
    szkła na wyprawach ja używam 18-55, 70-200 /4 i plastikowej nakładki na wbudowaną lampę:-D
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

weź wszystko, ja nie wziałbym np drugich butów

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Do Londynu wiozłem 17-40 i 70-200 (na 350d). Do Pragi pojechałem z 17-55 i 24 1.4 na 40D. Długiego tele mi nie brakowało, a 24 1.4 przydał się do zdjęć w ciemnych pomieszczeniach (biblioteka w Klementinum - rewelacja, polecam). Jeżeli masz zamiar wziąć statyw (ale chyba nie 055xprob - cholerstwo strasznie ciężkie) to 17-40 + 50 1.4 powinno spokojnie wystarczyć, zwłaszcza jeżeli myślisz o architekturze.
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Do Wenecji ? Myślę że taki sam jak na wycieczkę do Rzymu lub do Dubrownika....."
    Bo, wiesz MacGyver, są specjalne zestawy na rózne miasta, okazje, ludzi, pory dnia i roku (i wszystko inne też). To fenomenalna, dostepna tylko dla wtajemniczonych wiedza. Ja się już kiedyś pytałem, co wziąć na darcie pierza i zachody słońca w Olkuszu ale póki co nikt nie odpowiedział.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ostatnio miałem ten sam dylemat i wziąłem praktycznie wszystko, poza 85/1.8 i nie żałuję: T17-50, 50/1.4, 135/2, 70-200/4. Każdy się przydał. Lampy nie brałem.

Ale nie była to Wenecja tylko tak z 3x dalej na południe (i na wschód)
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Witam

Ja za tydzień tez jadę :-D
    Woda i śmierdzące kanały to jedno ale teraz na dniach ma się zacząć Karnawał tam i mam nadzieje ze będą sławne weneckie maski, wiec nastaw się na portrety tez jeśli cie interesują takie foty.

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Ostatnio miałem ten sam dylemat i wziąłem praktycznie wszystko, poza 85/1.8 i nie żałuję: T17-50, 50/1.4, 135/2, 70-200/4. Każdy się przydał. Lampy nie brałem.

Ale nie była to Wenecja tylko tak z 3x dalej na południe (i na wschód)
    tomek, jeśli nie była to wenecja to nie zabieraj głosu

Jechaliśmy kiedyś na moto większą grupa i jeden koleś (co go mistrz polski nazywali bo sie na tor do poznania wybierał i sponsora od razu szukał ) w tyle ciągle zostawał i gdzieś w ogrodziencu po kilkunastu minutach dojechał. Na pytanie czy coś sie stało zaczął nam fachowo tlumaczyc że zawieszenie ma na sucha w r6 ustawione.ja mu na to że przecież sucha droga, a on ze nieee,ze ma na sucha beskidzka ustawione. Kazaliśmy mu od razu i mapy zapłonu przestawić na podzamcze...

Nie zdziw sie więc stary ze będą sie tu trochę nasmiewac.

Ja bym ci doradził, bo co prawda na pragę trzeba 580ex bo ciemniej, żebyś sobie 430ex nie zapomniał

Sorki że wszystko z małej literki lecz z iphonea pisze co to żem go zakupił na wyjazd do bratysławy by sobie spokojnie, błyskawicznie na kalkulatorku GO obliczać bo wiecie w bratysławie bez kalkulatora GO (o znalazły się wielkie literki) ani rusz. Nie przejmuj sie w wenecji GO z głowy wystarczy.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów