Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: [OPIS] Samodzielna naprawa migawki

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Gratulacje Pewnie jestes tak samo szczesliwy jak ja po naprawie urwanego bolca od lusterka w 300D Nie wierzylem ze sie uda ale jednak chodzi Czekam z "niecierpliwoscia" az mi migawka padnie i znowu bede mogl rozkrecic niezniszczalna puszke

ps. Gdzie kupiles srubokret ? Ma w miare gruba raczke czy tez taka cienka ktora bardziej sie obraca w palcach niz to warte ?
    hehe, no uczucie bylo fajne jak sie udalo (choc nie ukrywam ze wolalbym tego nie rozkrecac jeszcze raz )
    Tak sobie tylko mysle ze jak juz bede mial 5d mk2, a 20d dozyje do tego czasu to moze przerobie go na IR

...a srubokret b.fajny ma dosc dluga ta cienka czesc, dzieki czemu mozna go wszedzie wetknac, ale jednoczesnie ma odpowiedniej grubosci raczke z zaokraglona obrotowa koncowka, ktora opierajac sie na dloni umozliwia odpowiedni docisk. Tymi poprzednimi zeby odkrecic niektore ze srubek musialem obciskaczami lapac za "raczke" bo nie dalo sie tego recznie przekrecic...

Kupiony byl w castoramie ale niestety nie mam juz opakowania i nie wiem jakiej byl firmy, szukaj takich pojedynczo pakowanych w kolorze niebieskim, z zolta koncowka... Jak chcesz to zrobie jutro zdjecie.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jakbys zdjecie wrzucil to bylo by super. Ja niestety kupilem smieszny komplet bo innych nie znalazlem, z drugiej strony tez nie wiedzialem ktory bedzie bardziej pasowac. No i tak samo musialem obcazkami krecic, dwa srubokrety ledwo dotrwaly do konca, wielokrotnie je szlifowalem i naprawialem zeby jeszcze krecily Wiec wolal bym sie juz teraz uzbroic w cos co pozwoli bezstresowo rozkrecac body i obiektywy

Jeszcze musze przetestowac srubki od starej nokii 3310 Na Torxa Powinny byc lepsze od krzyzowych Wymiary chyba podpasuja. Jesli beda pasowac to na pewno napisze Ciekawe co by na zytniej powiedzieli jakby zobaczyli body cale skrecone torxami :-| Robil pan cos ? Nie, tak jest od nowosci
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 09-02-2009 o 02:34

Domyślnie

ok, jutro zrobie fotke.
    No srubokrety jak srubokrety, gorzej ze zeszlifowana srubka

Co do torx-ow nie wiem jak w 300d ale w 20-tce chyba trudno by bylo zrobic taka podmiane, te srubki byly bardzo rozne, jak by tak podliczyc to hmm z 7/8 rodzajow?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

w 300 wszystkie od body byly takie same, w srodku bardzo duzo tez takich samych. Te ze srodka fajnie sie odkrecalo, za to te w body to jakby przyklejone

Ciekaw jestem ile Ci wytrzyma ta 20-tka Oby jak najdluzej !

truthsee
    Guest

Domyślnie taniej niż na żytniej...

taniej niż serwis na Żytniej jest u Bykowskiego na Czerniakowskiej, właśnie zdałem mój EOS 20D ze strzelająca migawką err:99 odbiór za 2 tyg. wówczas napiszę, jaki jest wynik naprawy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Leszno WLKP

Domyślnie

czekamy na info o alternatywnym serwisie - opinie: cena i jakość wykonania
    C20d; S17-70.DG, ,c55-250.IS, s120-400.DG.HSM.OS; C430ex; m42; Cokin P,A.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snil Zobacz posta
    czekamy na info o alternatywnym serwisie - opinie: cena i jakość wykonania
    i gwarancji na nową migawke
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec
    Miasto
    Wawa-Szmulki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    i gwarancji na nową migawke
    Na migawke od 20D Bykowski gwarancji nie daje.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów