Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: [OPIS] Samodzielna naprawa migawki

Domyślnie

Zrobione... ehh zeby tylko dluzej podzialalo niz ostatnio
    Dodalem ta sprezynke o ktorej wczesniej pisalem i podczas lutowania mocniej docisnalem blaszke.
    Teraz jest znacznie ciasniejsza od oryginalnej i nie wiem czy naswietlanie bedzie prawidlowe, ale tego sie dowiem dopiero jutro.

Coś już napisał
    Miasto
    Tranemo/Ińsko

Domyślnie

Przynajmniej wiemy, że 600 zł za wymianę to nie jest cena z sufitu, bo wymaga to wiele dobrej roboty. A z robieniem takich sprzętów komuś to Masz racje, sobie jak sobie, ale jak ktoś wróciłby z reklamacją i powiedzmy, że byłby to koleś bardziej nerwowy - mogloby byc gorąco...Przynajmniej będzie kogo zapytac o szczegóły, w razie czego. Pozdrawiam..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez migawka Zobacz posta
    A z robieniem takich sprzętów komuś to Masz racje, sobie jak sobie, ale jak ktoś wróciłby z reklamacją i powiedzmy, że byłby to koleś bardziej nerwowy - mogloby byc gorąco...
    Tym bardziej ze bylo goraco w paru momentach, np przejechalem lutownica po tasiemce od CF-a i zlutowalo mi sie kilka pinow, poskutkowalo to komunikatem Err CF Juz myslalem ze cos upieklem ale po oczyszczeniu drobnym papierem sciernym wszytsko gra.

aha... dzis migawka przeszla chrzest bojowy, zrobilem kolo 200 zdjec w tym czesc w serii i jak narazie wszystko dziala tak jak powinno.

Pozdr.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie no gratuluje odwagi i cierpliwości. Miejmy nadzieje że migawka wytrzyma jeszcze 10 razy tyle

Uzależniony

Domyślnie

A inny dźwięk migawki teraz jest ?
    Za chwile nam tu więcej FPS zrobisz hehe

Domyślnie

hmm, chyba raczej nie.
    Nie wiem tez jaki udzial w ogolnym dzwieku ma migawka? Wydaje mi sie ze to glownie lustro klepie.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja dodam od siebie, że u mnie w mieście jest pewien człowiek o przydomku "magik"
    Oprócz fotografią zajmuje się tez naprawą sprzętu. Sam dorabia części zamienne często i sprzęt działa lepiej niż oryginalnie :-P z tego co wiem to migawkę naprawia ze zrobionej własnoręcznie blaszki i nie lutuje jej ale nituje jakimś mikro nitem. Kumplowi naprawiał i ten się go wypytał o szczegóły tzn. jak to jest z tym padaniem migawki. Znaczy co się krzaczy i jak on to naprawia On sam twierdzi, że migawka wytrzyma po takiej naprawie 300-500 tys. nie potwierdzone bo jeszcze nikt do tylu nie dojechał :-P Ale też jeszcze nikomu nie padła po naprawie u niego :-D
    To tak w kwestii ciekawostki
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

no dokladnie, ja nie mam warsztatu, doswiadczenia ani takich umiejetnosci manualnych Ale dla jakiegos np zegramistrza z pewna reka to pewnie pryszcz poprawic taka migawke po firmie canon, ktora na zlosc uzytkownikom uparcie robi cieniutkie blaszki
    Ale z tymi przebiegami po 300 tys to nie sadze zeby to bylo mozliwe, tam kazdy zawiasik jest z plastiku... Dlatego tez nie chcialem inwestowac w ten aparat, pewnie za jakis czas lustro odpadnie czy cus...

Moze podaj jakies namiary na tego "magika", niech bedzie w archiwum
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 07-02-2009 o 22:25

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Facet się nazywa Tadeusz Cytulski jeżeli coś Ci to da... ogólnie on naprawia w 99% sprzęt od profesjonalistów(znaczy swoich kolegów po fachu ;-) ) bo to nie jego podstawowa działalność tylko raczej hobby i kasa na waciki :-P Żeby się do niego dostać trzeba zadzwonić, a telefonu nie swojego nie będę rozpowrzechniał publicznie bez zgody właściciela - bez urazy. Jeżeli ktoś potrzebuje jakiejś naprawy pozagwarancyjnej w bydzi to może do mnie napisać na PW - wtedy podam.
    Ogólnie potrafi naprawić wszystko. Albo bazując na oryginalnych częściach albo jeżeli akurat nie ma bądź części się po prostu nie da dostać to dorabia sam. Znane są przypadki, że dorabia coś czego oryginalnie nie było(znajomego obiektyw 28-135 IS tak naprawił co tam dokładnie było to nie pamiętam) :-P
    Z tą migawką to może być prawda. Jedna znajoma ma jeszcze D30(nie 30D)cały czas na chodzie, a naprawiała go już ponad 4lata temu ;-)
    Nie wiadomo w każdym razie jeszcze żadnej migawki nie oglądał drugi raz ;-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Gratulacje Pewnie jestes tak samo szczesliwy jak ja po naprawie urwanego bolca od lusterka w 300D Nie wierzylem ze sie uda ale jednak chodzi Czekam z "niecierpliwoscia" az mi migawka padnie i znowu bede mogl rozkrecic niezniszczalna puszke

ps. Gdzie kupiles srubokret ? Ma w miare gruba raczke czy tez taka cienka ktora bardziej sie obraca w palcach niz to warte ?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów