Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: zdjęcia produktów zapakowanych w folie

Coś już napisał Awatar hannahg

Domyślnie zdjęcia produktów zapakowanych w folie

Witam
    Znajomy poprosił mnie o strzelenie kilku fotek produktów zapakowanych w przeźroczystą folię pvc. Mimo licznych prób zmiękczania światła nie udało mi się osiągnąć zadowalających efektów. Dysponuje małym pokojem wymalowanym na biało gdzie rozmieściłem dwie lampy z softboxami.
    Kadr ma przedstawiać stojak z zawieszonymi na nim licznymi szpulkami nici i innych pasmanteryjnych pierdółek. Pełno na tych foliach blików/odbitych świateł.

Co do lamp to posiadam jeszcze 580 ex II, będę wdzięczny za ew wskazówki jak to najlepiej ustawić aby było "optymalnie"

Nie mam zbyt wielkiego doświadczenie w fotografii, a zwłaszcza w studyjnej. Dlatego nie chcąc godzinami siedzieć przed Ps postanowiłem zapytać.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hannahg Zobacz posta
    Mimo licznych prób zmiękczania światła nie udało mi się osiągnąć zadowalających efektów.
    Próbowałeś wygasić odblaski filtrem polaryzacyjnym? Do tego m.in. się go stosuje...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

trzeba ustawić lampy pod odpowiednim kątem, tak jak bakulik napisał - polar też może pomóc.

Nie wiem, czy to pytanie nie powinno paść w wątku gigancie odnośnie packshotów.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Pokaz przyklad jak wychodzi, moze akurat da sie cos wiecej powiedziec na ten temat widzac efekty Dobre rezultaty w ps daje swiatlo/cien i sciagniecie swiatel w 50%, duzo szczegolow mozna odzyskac itp. Moze jednak jakas akcja masowa w ps bedzie dobra

Coś już napisał Awatar hannahg

Domyślnie

temat sie zdeaktualizował.
    Swoja drogą zdjecia wychodziły raczej koszmarne.
    Dzieki za zainteresowanie

Uprawnienia umieszczania postów