Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Korekta ekspozycji ??

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Korekta ekspozycji ??

Mam pytanko jesli zrobic fotke w formacie RAW z ekspozycja na 0 to jak potem podciagnie sie ja w FileViwerUltility do +1 to bedzie to samo jak by sie zrobila ta sama fokte ale na aparacie ustawilo by sie na +1, bo teraz nie wiem czy lepiej krecic przeslona i czasami zeby np forka byla jasniejsza czy poprostu chlasnac w rawie i potem podciagnac EV w programie ?? wsumie programowo w raiwe mozna ustawiac wszystko ostrosc nasycenie bilans bieli ev
    EOS 300D + kit :-))

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Najlepiej to jest zawsze poprawnie naswietlic a ewentualne poprawki software'owe robic w ostatecznosci.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Minus poprawek ekspozycji na plus softem jest taki ze podciagasz wszystko razem z szumami... Gorszy stosunek sygnalu do szumow. Choc nizsze iso i +1 to nie tak zle... 3200 podciagane +3 to jest cos
    ...

Coś już napisał Awatar slonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zgadzam sie z poprzednikami. Po to, moim zdaniem miedzy innymi masz dSLR, aby robic korekte ekspozycji podczas naswietlania i nie martwic sie o to, ze trzeba zaplacic za wywolanie w labue trzech fotek aby zobaczyc, ktora wyszla optymalnie. Jesli masz swiadomosc, ze moze oszukac Cie swiatlomierz - korygoj od razu.

Coś już napisał

Domyślnie

;-) niop ok ;-) dzieki za wyjasnienie ;-)
    EOS 300D + kit :-))

Uprawnienia umieszczania postów