Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: [mlody_3] Święta

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mlody_3 Zobacz posta
    tak dla lekkiej obrony- nie używałem statywu
    No chyba nie dla obrony, bo nie działa to na Twoją korzyść

Co do zdjęć: pierwsze 4 bez rewelacji;
    w #1 chyba WB poleciało sobie hen, hen.. korygowałeś je wogóle?
    w #2 za ciemno, ale jeśli byś mocniej naświetlił, to byś miał spore przepały na światłach, czyli typowy dylemat fotografa:-)
    #3 to raczej zwykłe pamiątkowe zdjęcie na zasadzie: byłem, widziałem, zrobiłem. inne kadrowanie by się może przydało, zbliżenie, ew pokazanie szczegółu. w obecnym stanie raczej na "-"
    #4 "najlepsze" z tych 4, ale czy "dobre" to się okaże:-) najlepsze, bo ciekawe, ciekawe, bo "prawie" symetryczne, "prawie" bo leci w prawo i minimalnie więcej miejsca po prawej. zapewne nie obrabiane:wink: WB znowu sobie poleciało.. myślę, że tutaj można było się pokusić o szerszy kąt, żeby wzmocnić efekt perspektywy i faktycznie pokazać, gdzie te dwa rzędy lawek prowadzą (oczywiście wszyscy to doskonale wiedzą, ale chodzi o efekt wizualny)
    #5 fajnie kompozycyjnie, spokojne. tutaj jak na ironię pokusilbym się o ocieplenie WB, żeby oddać ciepły klimat tego zdjecia. szkoda trochę przepałów, no ale.. Pomimo sztucznego światla zastanego ładna gra cieni. No i liczy się pomysł.
    z #6 możnaby coś wyciągnąć, gdyby znowu ukazać lepiej perspektywę. chodzi o to, że widać iż ławki, świata latarnii i budynki zbiegają się do jednego punktu leżącego na horyzoncie (momimo, że tego punktu nie widac w kadrze) i prowadzą przez to wzrok do choinki. cały dowcip miałby polegać na tym, żeby ten zbieg linni zaakcentować; kilka kroków w lewo i wprzód, obrócić aparat, żeby choinka była w tym samym miejscu i zrobione poza tym WB znowu leży:-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów