Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: [mlody_3] Święta

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Robiłem zdjęcia w sylwestra. Było jak nic poniżej zera i przez 30 minut jakoś wężyk mi "nie stwardniał" ...
    czarny aparat z białym obiektywem ...

sXe
    Guest

Domyślnie

jak sie nie ma wezyka mozna ustawic samowyzwalacz na kilka sekund - pstryk... pik, pik, pik... ciach! i fotka gotowa

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mlody_3 Zobacz posta
    tak dla lekkiej obrony- nie używałem statywu
    No chyba nie dla obrony, bo nie działa to na Twoją korzyść

Co do zdjęć: pierwsze 4 bez rewelacji;
    w #1 chyba WB poleciało sobie hen, hen.. korygowałeś je wogóle?
    w #2 za ciemno, ale jeśli byś mocniej naświetlił, to byś miał spore przepały na światłach, czyli typowy dylemat fotografa:-)
    #3 to raczej zwykłe pamiątkowe zdjęcie na zasadzie: byłem, widziałem, zrobiłem. inne kadrowanie by się może przydało, zbliżenie, ew pokazanie szczegółu. w obecnym stanie raczej na "-"
    #4 "najlepsze" z tych 4, ale czy "dobre" to się okaże:-) najlepsze, bo ciekawe, ciekawe, bo "prawie" symetryczne, "prawie" bo leci w prawo i minimalnie więcej miejsca po prawej. zapewne nie obrabiane:wink: WB znowu sobie poleciało.. myślę, że tutaj można było się pokusić o szerszy kąt, żeby wzmocnić efekt perspektywy i faktycznie pokazać, gdzie te dwa rzędy lawek prowadzą (oczywiście wszyscy to doskonale wiedzą, ale chodzi o efekt wizualny)
    #5 fajnie kompozycyjnie, spokojne. tutaj jak na ironię pokusilbym się o ocieplenie WB, żeby oddać ciepły klimat tego zdjecia. szkoda trochę przepałów, no ale.. Pomimo sztucznego światla zastanego ładna gra cieni. No i liczy się pomysł.
    z #6 możnaby coś wyciągnąć, gdyby znowu ukazać lepiej perspektywę. chodzi o to, że widać iż ławki, świata latarnii i budynki zbiegają się do jednego punktu leżącego na horyzoncie (momimo, że tego punktu nie widac w kadrze) i prowadzą przez to wzrok do choinki. cały dowcip miałby polegać na tym, żeby ten zbieg linni zaakcentować; kilka kroków w lewo i wprzód, obrócić aparat, żeby choinka była w tym samym miejscu i zrobione poza tym WB znowu leży:-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów