Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: jak uzyskać takie efekty w PS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    900 usd za kilka skryptów? To już nie lepiej w jakiś kurs zainwestować i samemu dojść do takich efektów?
    Pewnie i lepiej z tym, że ja kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać??:. Zamierzam zająć sie fotografia ślubną, niestety obróbka nie jest moją mocną stroną a z tego co tu widze to właśnie ona powoduje, że zdjęcie nabiera ,,mocy":-). Ja zdaje sobie sprawę z tego, że każdy strzeże swojego warsztatu bo to zrozumiałe. Ale może gdyby ktoś udzielił chć kilka wskazówek od czego zacząć to ja i z pewnościa wielu z forumowiczów CB, byli byśmy bardzo wdzięczni.
    Pzdr.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Wszystkim niezby pewnie czującym się w obróbce zdjęć polecam książkę: Scotta Kelbego: http://helion.pl/ksiazki/obrcy4.htm. Jest trochę droga, ale poprzednie wydanie ostatnio poszło na allegro za niecałe 30zł. Myśle, że zanim kupi się jakiekolwiek gotowe akcje warto przyjżeć się tej właśnie pozycji. Jestem przekonany, że każdy jest w stanie przygotować własne wcale nie gorsze od tych kupowanych po przeczytaniu tej książki. Książka ta wg. mnie jest też najlepszym punktem wyjścia do dalszych poszukiwań innych technik obróbki. Powinni ją dodawać do każdej nowej lustrzankiPOLECAM!
    Miłego dnia
    moja www

Dopiero zaczyna Awatar Bulka
    Miasto
    Warszawa/Kielce

Domyślnie

Soft softem ale wydaje mi sie, ze mitem jest zrobienie super soczystego i pelnego szczegolow zdjecia (wiekszosc takowych jest na stronie z poczatku watku) bez dobrego szkla - aby PS mogl wymodelowac bajecznie wlosy (ich strukture, konstrasty) musi miec z czego to zrobic A. Dragan mimo umiejetnosci ktore kazdy zna, uzywal do wielu fotek 5d plus najzacniejsze elki, a nie 300D z kitem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    sprobuj dotrzec do Color Efex Pro (Nik Software)
    No więc jeśli ktoś ma taki programchętnie odkupie.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

http://www.niksoftware.com/colorefexpro/usa/entry.php

Ściągnij sobie triala na początek i sprawdź czy Ci to pasuje

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za link, juz się wgrywa.

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie Presety Kuboty

Czołem,

tak trochę ku przestrodze: zachęcony presetami Marty Potoczek wyłożyłem niedawno kolejnych trochę $$ na Presety Kubota. I... żałuje. Żenada nie z tej ziemi. Facet stworzył np. super presety: WB Auto, WB As Shot, WD Daylight i tym podobne. Kicha jedna wielka. Jak bym mógł, to bym zareklamował i zażądał zwrotu kasy. Przy presetach Marty to, co oferuje Kubot wygląda jak ....

Jeśli ktoś szuka ciekawych presetów - Kubota omijajcie z daleka. Zaś co do Marty Potoczek - te 89$ były jednymi z lepiej ostatnio wydanych pieniędzy.

Pozdrawiam

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bulka Zobacz posta
    Soft softem ale wydaje mi sie, ze mitem jest zrobienie super soczystego i pelnego szczegolow zdjecia (wiekszosc takowych jest na stronie z poczatku watku) bez dobrego szkla - aby PS mogl wymodelowac bajecznie wlosy (ich strukture, konstrasty) musi miec z czego to zrobic A. Dragan mimo umiejetnosci ktore kazdy zna, uzywal do wielu fotek 5d plus najzacniejsze elki, a nie 300D z kitem
    Dragan używał przez długi czas 24-70, nie wiem czy to najzacniejsza eLka. Dla mnie jedna z najbadziewniejszych z zestawu eLek Canona.

Efekt strukturyzacji można z powodzeniem uzyskać bez dobrych szkieł - co innego bokeh, plastykę.
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec

Domyślnie

24-70, nie wiem czy to najzacniejsza eLka. Dla mnie jedna z najbadziewniejszych z zestawu eLek Canona.
    dlaczego?
    stosunek ceny do jakości? sama jakość?
    pozdrawiam
    Tomek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    dlaczego?
    stosunek ceny do jakości? sama jakość?
    To chyba pytanie nie na ten wątek. Proszę nie kontynuować w tym kierunku.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów