Jak ktoś mi zrobi zdjęcie w lustrze z lampą błyskową to moge takie same kulki zrobić w programie graficznym, zdjęcie jest potrzebne żeby kulki miały co odbijać.
Aparat padł i nie mam czym zrobić![]()
przepraszam bardzo to wielka pomyłka chciałem dodać to oryginalne ale chyba pomyliłem przy ładowaniu fotki przepraszam bardzo jeszcze raz
Litości, aaaaandy1980...
Sam cytowałeś własną wypowiedź (ze zdjęciem).
Czytałeś o zastrzeżeniach innych użytkowników forum.
Odpisałeś odnośnie tych odbić itd.
Nie patrzyłeś co wrzucasz/wrzuciłeś?
Wiesz, pomyślałem sobie: "A co tam, napiszę coś, mi też kiedyś zwrócono uwagę na to i owo, i było ciekawie. W końcu kilka z tych, nawet banalnych, zdań pamiętam i cenię sobie do dziś". Teraz jednak wymiękam. Nawet jeśli to nie wygłup/prowokacja, to na pewno strata czasu. Jeśli faktycznie chcesz się tu czegoś poduczyć, to masz pierwszą lekcję -może nieco zaskakującą, ale przez to chyba nawet cenniejszą.
Tyle ode mnie. Wątek wypada z subskrypcji.
Dziękujemy, to już widac po GO;-)
To w takim razie pytanie na spostrzegawczość: Ile kulek jest na zdjęciu? ja się doliczyć szczerze mówiąc nie mogę, niemniej sądzę, że jest o jedną za mało. tak czy inaczej ta górna kulka jest źle wklejona, bo powinna być bardziej z tyłu, a pozatym mocnej schowana za tą małą, bo z tego punktu widzenia się niemal stykają krawedziami, co niestety nie wygląda naturalnie, ale to i tak nic przy fakcie, że 4 (choć widze 3) szklane kulki, umieszczone na płaskim, szklanym stole się po prostu rozjadą! stworzyłeś abstakcję! zrobiłeś coś z niczego! zaprzeczyleś prawom fizyki! bądź moim guru!:grin:Odbicie jest w pełni naturalnym efektem (kulki umieszczone są na szklanym stole)
Pozdrawiam
PS: Jakież bylo moje zdziwienie, gdy czytałem te opinie o tych biednych kitach, co takiej GO nie mogą dać swoim właścicielomWątek zasługuje na uznanie..;-)
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Myślę że to prowokuje jakiś klon, dla jaj albo dla "zobaczymy jak zareagują"
Źle się czuję jak sobie nie popstrykamwww.stasiaczek.blogspot.com
---------------------------------------------
Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS
moze na forum nikona nudy i...![]()
Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
HAMA DEFENDER 200