Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 86

Wątek: Canon Speedlite 580EX II vs Metz 58 AF-1

Coś już napisał Awatar qbar

Domyślnie

Witam!
    Czy mógłbym prosić o opinię na temat tego jak Metz 58 sprawuje się na ślubach? Mam zamiar zacząć powoli kompletować sobie zestaw na imprezy tego typu i chciałbym się dowiedzieć czy nie lepiej byłoby jednak zainwestować w 580? Przejrzałem już wiele wątków na tym forum, co spowodowało, że mętlik mam straszny nie znalazłem jednak żadnej Waszej opinii na temat metza pod kątem imprez ślubnych. Będę wdzięczny za jakieś info. Dzięki.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

czy wybierzesz 580 czy Metza bedziesz zadowolony
    Canon FF

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Jak wgrać ten soft do Metza Pobrałem ze strony Metza to co trzeba tylko jak podpinam lampe do kompa (xp) to mi ją znajduje i potem kreator szuka oprogramowania do lampy i nie może znaleźć
    Próba instalacju bez drivera konczy się "ERROR_NO_DRIVER_ENTRY! No device entry found in driver! "

Domyślnie

Kosmo- otworz plik ReadMe WindowsXP.pdf tam wszystko jest napisane.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Dzięki Po godzinie walki udało się :-)

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Tak poczytałem w sieci i ludzie ciągle reklamują wybuchające palniki Metza, widziałem reklamacje z sierpnia, września, chyba nawet z października a jakie jest doświadczenie naszych forumowiczów?

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

wielokrotnie o tym pisano nie tylko tu, problem został juz dawno rozwiązany ... widocznie jakieś Metze "niepoprawione" sa jeszcze na rynku, ja mam Metza rok i raczej go nie oszczędzam ... nie wybuchł
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Czy Metz wyzwoli się jako slave spod 580EXII?
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Tak poczytałem w sieci i ludzie ciągle reklamują wybuchające palniki Metza, widziałem reklamacje z sierpnia, września, chyba nawet z października a jakie jest doświadczenie naszych forumowiczów?
    Nic nie wybucha od lipca 2008 (czyli z mojego punktu widzenia od kiedy tego Metza kupiłem), mimo normalnej eksploatacji.
    Zero problemów. To zdaje się dotyczyło poprzedniego modelu albo jakiś egzemplarzy z początku produkcji. Za to drugi palnik - to jest coś.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Firmware 3.1

Pisałem do Metza 3 pytania:
    1. Czy przewidują powiększenie zakresu regulacji drugiego palnika?
    2. Czy przewidują obsługę bracketingu lampy z poziomu body?
    3. Czy lampa będzie współpracowała w trybie slave z wbudowaną lampą z 7D?

Odpowiedzi w skrócie:
    1. Nie
    2. Nie, i nic więcej nie będzie
    3. Będzie w firmware 3.1 - przewidywane w grudniu.

Poniżej oryginalna odpowiedź (za zgodą p.Wolfganga Beckera z Technical Support):

In the next firmware version 3.1 for the flash unit "mecablitz 58 AF-1C digital" (for Canon) it is not expected to supply additional partial light output levels for the secondary reflector.
    The flash unit disposes of a flash bracketing function by itself (see chapter 7.3). Therefore it is not necessary to set this function in camera's menu. Additionally settings for camera's menu are not expected.
    With next firmware version 3.1 it will be possible to control the 58 AF-1C as a slave by the built-in camera flash of the Canon EOS 7.

The next firmware version 3.1 is expected to be released in December.

PS. Mam lampę 1.5 roku i nie wybuchła :-)

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów