Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: 70-200 f/4 L IS USM instrukcja

Domyślnie

rozmawialem z
    dzialem technicznym
    dzialem handlowym
    dzialem marketingu
    i nic...wiec dalem sobie spokoj ,napisalem do centrali na europe zobaczymy czy mi cos odpisza

Dopiero zaczyna Awatar mi_b

Domyślnie

Nic Ci nie odpiszą. Olewają klientów jak i nas - firmy handlujące tym sprzętem. Mówią, że przecież możemy kupować tam gdzie taką instrukcję dają. A gdzie kupimy obiektywy Canona jak nie z Canon Polska?
    Co robimy jak klient chce w naszym sklepie taką instrukcję? Godzinka pracy i instrukcja jest przetłumaczona, wielkiej filozofii w tym nie ma. Najważniejsze są zasady bezpieczeństwa, które standardowo wklejamy do każdego tłumaczenia, potem sprawa jest już prosta. Taka instrukcja ma 2 strony A4, razem ze zdjęciami, gdybyś tylko trafił do naszego sklepu

Domyślnie

czy jest mozliwosc zebym takie dwie strony dostal w wersji elektronicznej...bylbym bardzo wdzieczny

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

brak polskiej instrukcji - faktycznie jest to olbrzymi problem
    myślę że należałoby sprawę zgłosić do UOKiK
    Oni są od tego.

Ponieważ osobiście nie wiem co można by było napisać w instrukcji obsługi obiektywu podziwiam autora za moim zdaniem bezsensowną stratę energii i pieniędzy. Zamiast dzwonić po serwisach i wysyłać maile do centrali łatwiej by było wpisać tekst instrukcji angielskiej (bo podobno taka jest) do jakiegokolwiek translatora internetowego.

Ewentualnie można przecież oddać obiektyw ponieważ nie ma polskiej instrukcji - o ile oczywiście taki brak jest sprzeczny z polskim prawem, i kupić taki do którego polska instrukcja jest.
    A jeżeli jest to sprzeczne z polskim prawem to przecież można tym zainteresować policję lub prokuraturę.

Dochodzimy chyba do absurdu i poziomu inteligencji amerykanów, którzy robią instrukcje do wszystkiego, oczywiście w głównej mierze są to instrukcje obrazkowe. Największą ciekawostką była dla mnie instrukcja zakładania czapki wojskowej, co prawda obiektyw jest bardziej skomplikowany od czapki ale mimo to uważam instrukcję do 70-200 za użyteczną w takim samym stopniu.

a co do wężyka to znam osobę, która odkryła po kilku miesiącach używania wężyka (tego prostego - bo są też takie z wyświetlaczem do którego raczej instrukcja jest bardziej konieczna) dowiedział się że przy długich czasach nie musi trzymać przycisku tylko może użyć blokadki

A żeby nie było że nie chcę pomóc - zeskanuj tą angielską instrukcję - przyślij mi a jak znajdę czas to odeślę ci przetłumaczoną.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

w domu mam zawodowego tlumacza...ale dziekuje. Mysle ze temat zostal wyczerpany,chyba jednak wymysalm sobie problem ide robic zdjecia...

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrthx Zobacz posta
    chyba jednak wymyślam sobie problem idę robić zdjęcia...
    Nareszcie :-D
    Cieszmy się z fotografowania.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

ide robic zdjecia...
    ale czy bez polskiej instrukcji będziesz w stanie te zdjęcia robić

taki żarcik :rolleyes:
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

hm....zawsze moge zlapac nie z ten strony ,ale autroportret z reki tym obiektywem to spore wyzwanie

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Przecież napisał że " w domu mam zawodowego tlumacza..." :-D
    Sorki za OT.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    autroportret z reki tym obiektywem to spore wyzwanie
    Fakt, ręce długie jak Gibon by trza mieć :-D
    Ostatnio edytowane przez preinwher ; 05-02-2009 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Shooot
    Guest

Domyślnie

Wbrew pozorom problem jednak mały bo mały, ale jest. DO 24-105/4 nie dostałem instrukcji i musiałem pytać tutaj na forum czy obiektyw jest full-time manual. Przy 85/1.8 instrukcję takową otrzymałem i nie było problemu.

Osoby przychodzące z innych systemów nie muszą koniecznie znać wszytskich obiektywów Canona :wink:. A przecież nie wszyscy siedzą na CB i mogą zapytać.

Instrukcja i informacje z niej potrzebne są na tyle zwięzłe, że wystarczyłoby nawet poświęcić jedną stronę pudełka (i do testów BF/FF by się przydało od razu ).

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów