Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: Tusze do systemów CFS/CISS

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Również zakupiłem tusze ink-mate oraz zestaw wiecznych kartridży do epsona P50 zdaje się że od tego samego użytkownika allegro. Na początku w ogóle nie drukowały a jeden kartridż przeciekał, odesłałem i przyszły już dobre. Jednak wydruk to jakaś masakra, bardzo mocny fioletowy zafarb. Używam papieru agfa i pobrałem profil icc dla tej kombinacji ze strony www sprzedawcy, instalowanie profilu nic nie dało, próbowałem też innych profili z jego strony zawsze taki sam fioletowy wydruk. Próbować to jakoś oprofilować czy wylać w ****** i kupić normalne tusze z inks.pl ?

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Drukarka Epson P50 + CISS - Stosuję tusze "Trigon Ink premium". Idealnie nie jest ale jest dobrze. Trzeba pokombinować z ustawieniami i można uzyskać rezultaty zadowalające.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mógłbyś napisać gdzie kupujesz te tusze? Na allegro nie mogę znaleźć oferty na same tusze, wszystko razem z drukarką...

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Haimon Zobacz posta
    mógłbyś napisać gdzie kupujesz te tusze? Na allegro nie mogę znaleźć oferty na same tusze, wszystko razem z drukarką...
    Szukaj na Allegro użytkownika: refillpoint_pl

Faktycznie nie ma wystawionych teraz, musiały się pokończyć aukcje.
    Ale we wtorek zamawiałem u niego te tusze mailem i są w drodze. Zagadaj do niego, pojedyncze kolory też sprzedaje.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Doszedłem do ładu z inkmate... po wydrukowaniu sterty kartek i stracie tuszu, wpadłem na pomysł testu dysz żółty nie drukował, kilkukrotnie wyczyściłem dysze, przedrukowałem kolory CMYKa na a4 i wszystko ruszyło. Razem z profilem do tych tuszy i papieru jestem bardzo zadowolony. A co do tuszy pigmentowych, wszędzie podają że nie wolno stosować pigmentowych do epsona, tylko barwnikowe bynajmniej jeśli chodzi o P50

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kupiłem stałe zasilanie do R1900 z tuszami INK-MATE instalacja i pierwzse próby poszły gładko jakość wydruków też nie najgorsza jednak niektóre ciemne kolory tuszu (brąz , czarny ) po wyschnięciu można całkiem łatwo usunąć palcem nawet na drugi dzień.
    Czy ja coś robię nie tak czy może tusze ???
    PS W dziedzinie wydruków ( i nie tylko ) jestem zielony.

Uprawnienia umieszczania postów