Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: Tusze do systemów CFS/CISS

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Hey w takim razie co polecacie do P50, CISSa z Trigon Ink, czy tego Lysona? Bo chciałem sobie zakupić a już mi sie pomerdało wszystko. Chyba, że może jeszcze coś innego. Mam jeszcze pytanie czy ktos próbował drukowac na tej drukareczce na papierze do proofingu ProofMaster poprzycinanym do odpowiednich formatów?
    Naprawdę najlepiej i najtaniej korzystać z oryginalnych tuszy i papierów. CISS opłaca się dopiero przy dużej ilości wydruków. W tzw. domowym użytkowaniu kosztuje sporo zachodu. Zupełnie, ale to zupełnie nie da się otrzymać poprawnych wydruków (nie mówiąc o dobrych) z "mieszanki firmowej" - inny papier, inna drukarka, inny tusz. To niestety jest nierozerwalna trójca przenajświętsza i trzeba oprofilować każdą kombinację w tejże trójcy. Trzeba używać oprogramowania radzącego sobie z profilami, trzeba sporo wiedzieć na temat Zarządzania Barwą. Bardzo często profil trzeba powtarzać przy zakupie nowego tuszu bo te mieszane w chińskim wiadrze niekoniecznie trzymają parametry.

Do drukowania tekstu, rysunków z jakiegoś PowerPointa na papierze ksero to jest jeszcze jako tako. Do fotografii bez profilu się nie da. Przekonało się o tym już naprawdę wiele osób. Może czasem warto skorzystać z doświadczeń innych zanim samemu zabrnie się w "olaboga to nie działa i nie mogę se z tym poradzić" :-)
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 22-02-2012 o 10:57

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów