Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Jeśli odlkeiło ci się lustro w 5D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mi się odkleiło dwa razy - po raz pierwszy po ponad dwóch latach użytkowania, w kwietniu tego roku. Skleiłem kropelką, a potem znów się odkleiło i poleciałem na Żytnią. Wzięli go na tydzień, wymienili cały mechanizm lustrzany, wyczyścili wszystko i jest super. Oczywiście za free.

Więcej na ten temat w wątku:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=63295
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie witam

witam, dopisuje się do klubu "bezlusterkowców" a raczej odpadniętych luster. Mam pytanie do klubowiczów. Jak wysyłaliście aparat do serwisu to odpadniete lustro dołączaliście w oddzielnym opakowaniu czy pozostawiliście w aparacie? jak to jest ? i czy po naprawie komuś przydarzyła się powtórka z rozrywki? Pozdrawiam
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekspresowy Zobacz posta
    Jak wysyłaliście aparat do serwisu to odpadniete lustro dołączaliście w oddzielnym opakowaniu czy pozostawiliście w aparacie?
    Pozostawić, żeby latało w korpusie?! Ja bym je w zabezpieczył i jako osobny element wysłał (oczywiście w tej samej paczce) :wink:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekspresowy Zobacz posta
    witam, dopisuje się do klubu "bezlusterkowców" a raczej odpadniętych luster. Mam pytanie do klubowiczów. Jak wysyłaliście aparat do serwisu to odpadniete lustro dołączaliście w oddzielnym opakowaniu czy pozostawiliście w aparacie? jak to jest ? i czy po naprawie komuś przydarzyła się powtórka z rozrywki? Pozdrawiam
    Lustro proponuję zabezpieczyć i zapakowac osobno oczywiście w jednej przesyłce z korpusem
    Szczegóły na stronie Serwisu http://www.e-csi.pl
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

5d pojechało na żytnią - lustro zabezpieczyłem w kopercie i dołączyłem do paczki. Wcześniej zdzwoniłem żeby upewnić się czy zrobią mi naprawę gratis, pan w słuchawce powiedział że przez tel. nie powie bo musi zobaczyć sprzęt, ale prawdopodobnie tak - wiedział o co chodzi, z ciekawości zapytałem ile może potrwać naprawa, pan w słuchawce szybko odpowiedział 2 tygodnie, to ja ze zdziwieniem dopytuje że DO DWÓCH TYGODNI? a on, nie naprawa potrwa dwa tygodnie - załamałem ręce ale w głębi duszy mam nadzieję że potrwa to trochę krócej Pozdrawiam.
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Uprawnienia umieszczania postów