Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Jeśli odlkeiło ci się lustro w 5D

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mi się odkleiło dwa razy - po raz pierwszy po ponad dwóch latach użytkowania, w kwietniu tego roku. Skleiłem kropelką, a potem znów się odkleiło i poleciałem na Żytnią. Wzięli go na tydzień, wymienili cały mechanizm lustrzany, wyczyścili wszystko i jest super. Oczywiście za free.

Więcej na ten temat w wątku:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=63295
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

cauchy

Przyjeli sprzet mimo ze wczesniej grzebales w nim kropelka ?

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    cauchy

Przyjeli sprzet mimo ze wczesniej grzebales w nim kropelka ?
    Dokładnie tak. Miałem trochę obaw, bo oficjalny komunikat Canona w tej sprawie brzmiał - o ile mnie alzheimer nie myli - że wymiana będzie za free jeśli serwisant nie znajdzie nawet śladu próby klejenia klejem typu kropelka czy innym sposobem.

Na szczęście dla mnie wszystko poszło całkowicie bezproblemowo, dostałem czystą matrycę, podali mi przebieg migawki.. wsio za darmo Minął miesiąc, żadnych problemów nie zuważyłem, klipsy trzymają, a urlop w Alpach minął mi calkowicie bezstresowo
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No, no ....... gratulacje. Mnie też zrobili lustro w ramach specjalnej gwarancji Conona, ale chcieli 122zł za czyszczenie matrycy - oczywiście odmówiłem
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Stałem się kolejnym szczęściarzem z odklejonym lustrem. Co gorsza, odebrałem dzisiaj nowy obiektyw, zrobiłem 5 zdjęć testowych i wszystko [biip] strzelił. Przy okazji mam gratisa w postaci ryski na soczewce na soczewce...

Posta piszę w pytaniem co do kosztów wysyłki. Czy zawsze serwis płaci za kuriera czy mogą naliczyć na mój koszt?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gerbil Zobacz posta
    Stałem się kolejnym szczęściarzem z odklejonym lustrem. Co gorsza, odebrałem dzisiaj nowy obiektyw, zrobiłem 5 zdjęć testowych i wszystko [biip] strzelił. Przy okazji mam gratisa w postaci ryski na soczewce na soczewce...

Posta piszę w pytaniem co do kosztów wysyłki. Czy zawsze serwis płaci za kuriera czy mogą naliczyć na mój koszt?
    Nie zapłacisz kosztów wysyłki jeśli wyślesz sprzęt Kurierem DHL lub DPD.
    Szczegóły dot. wysyłki na stronie serwisu
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie witam

witam, dopisuje się do klubu "bezlusterkowców" a raczej odpadniętych luster. Mam pytanie do klubowiczów. Jak wysyłaliście aparat do serwisu to odpadniete lustro dołączaliście w oddzielnym opakowaniu czy pozostawiliście w aparacie? jak to jest ? i czy po naprawie komuś przydarzyła się powtórka z rozrywki? Pozdrawiam
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekspresowy Zobacz posta
    Jak wysyłaliście aparat do serwisu to odpadniete lustro dołączaliście w oddzielnym opakowaniu czy pozostawiliście w aparacie?
    Pozostawić, żeby latało w korpusie?! Ja bym je w zabezpieczył i jako osobny element wysłał (oczywiście w tej samej paczce) :wink:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekspresowy Zobacz posta
    witam, dopisuje się do klubu "bezlusterkowców" a raczej odpadniętych luster. Mam pytanie do klubowiczów. Jak wysyłaliście aparat do serwisu to odpadniete lustro dołączaliście w oddzielnym opakowaniu czy pozostawiliście w aparacie? jak to jest ? i czy po naprawie komuś przydarzyła się powtórka z rozrywki? Pozdrawiam
    Lustro proponuję zabezpieczyć i zapakowac osobno oczywiście w jednej przesyłce z korpusem
    Szczegóły na stronie Serwisu http://www.e-csi.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

5d pojechało na żytnią - lustro zabezpieczyłem w kopercie i dołączyłem do paczki. Wcześniej zdzwoniłem żeby upewnić się czy zrobią mi naprawę gratis, pan w słuchawce powiedział że przez tel. nie powie bo musi zobaczyć sprzęt, ale prawdopodobnie tak - wiedział o co chodzi, z ciekawości zapytałem ile może potrwać naprawa, pan w słuchawce szybko odpowiedział 2 tygodnie, to ja ze zdziwieniem dopytuje że DO DWÓCH TYGODNI? a on, nie naprawa potrwa dwa tygodnie - załamałem ręce ale w głębi duszy mam nadzieję że potrwa to trochę krócej Pozdrawiam.
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów