Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Nowa strona do oceny

Domyślnie Nowa strona do oceny

Serdecznie zapraszam na nową stronkę i zachęcam gorąco do ocen! Moze ktoś przebrnie przez wszystko:-D
    http://www.robertmaj.pl
    Ostatnio edytowane przez Robert31-R1 ; 04-02-2009 o 02:23

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Stronka w porządku, tylko wyświetlane zdjęcia mogłyby być większe.

Domyślnie

U mnie na FF nie działa. Po załadowaniu się do 100% mogę czekać i czekać...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jestem pełen podziwu i muszę pogratulować, że odróżniłeś Fotografię Ślubną od Fotografii. Ja bym jeszcze zwiększył nieco odległość pomiędzy tymi galeriami.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

U mnie na FF działa, ale ładuje się z 3-4 razy - może to kwestia preloadera? Chyba że jest tak, że ładuje się muzyka, tło i strona.
    Strona jest modyfikowana? Bo wczoraj jeszcze był link do "Fotografii reklamowej" (nie działał, jak powinien, bo zaczynał ściągać spore pliki).
    Ślubne - świetne kadry - choć z kilku bym zrezygnował (Wesele), bo gdzieś tam są ucięte głowy i zasłonięta (ręką panna młoda). Czy te różnice kolorystyczne są zamierzone? Bo jest i BW, kolorki, sepia i ogólnie zabawa z nasyceniem (zdjęcia, kolorów).
    Lublin - 3 pierwsze zdjęcia Lublina wyglądają jakby były robione zabawkowym miniaturkom, niecodzienny, ale pozytywny efekt. Fajny aniołek (choć bladzieńki coś, ale rozumiem, że to ciągle kwestie pracy z saturacją i krzywymi).
    Eventy - o ile szczeóły i smaczki (ogólnie zbliżenia) wyszły całkiem smakowicie (zbliżenia zawsze tak wychodzą), to ludzie słabiej (oj, ciężko zachować jednorodny WB na wszystkich zdjęciach).
    Możesz napisać coś o tym, jak robisz tę winietę (Start - pierwsze 2 zdjęcia)? Bo PS to raczej wchodzi w grę?

Co do strony, a właściwie - nie lubię za bardzo szeryfowych szerokich czcionek (typu American Typewriter - podobna na stronie), ale z tym tłem retro jakoś się komponują.
    Ostatnio edytowane przez Kinski ; 04-02-2009 o 17:09
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Domyślnie

sprawdzałen na wielu przeglądarkach i wszędzie działa OK. Kwestia ładowania to może tylko kwestia szybkości łącza. Strona jest w php i flash a to zżera + jeszcze muza to moze powodować spowolnienie ale chyba wystarczy przeładować. Strona jest w ciągłej (na razie) modyfikacji ponieważ słucham wciąż ciekawych uwag więc pracuję nad nią. Przy ładowaniu moze trafiliście akurat na zmianę na stronie. Co do seksji "fotografia reklamowa i filmy" to jest dostępna pod linikem "oferta reklamowa"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    co do winietki to lightroom
    Ostatnio edytowane przez Robert31-R1 ; 04-02-2009 o 18:29 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

Witam,

Lubie ciemne tła na stronach i czytelne logosy.

Przemilczę kod źródłowy, SEO i skupie się nad samą stroną.

a. Nie lubię flash'a zwłaszcza jeżeli nie widzę potrzeby jego zastosowania, pomijając fakt że nie ładuje mi się w starym Blackberry.

b. Strona splash do linków wejście vs. blog uważam za kompletnie niepotrzebną, a fikuśnie ramki jakoś nie pasują mi tu. Pod Firefoxem pojawia się scroll pionowy. a mam ekran na 1280x1024.

c. Musiałem się zastanawiać co jest linkiem a co nim nie jest.

d. Zamiast pisać jak będziesz ścigał za kradzież twoich prac raczej podaj np szybki kontakt do siebie w stopce a nie tylko w META.

A teraz trochę o sekcji WEJŚCIE:

a) Zdecyduj się raczej na fonty której mają polskie ogonki. Slubna, Sprzet

b) Start slide show? Loading section? Song? verifying password? No gallery found? Może jednak zrób kilka wersji językowych.

c) Uwagi do nawigacji:

- Wybrałem sekcję *fotografie a tu bach... *Oferta wybrana.
    - 1. Miejsce na Banner? Nowe trendy żeby było więcej prześwitu ale bez przesady.. Po co mam przewijać pół strony jak nie muszę...
    - 2. Fikuśne ramki zlewają się z thumbs-ami, zamierzony był efekt usunięcia górnej i dolnej krawędzi ramki?
    - 3. Tu też scroll pionowy żeby przewinąć banner?
    - 4. Zastanawiałem się po co te liście tu... ooo... to są strzałki...
    - 5. Tłumaczenia no i to zdjęcie trochę niedoświetlone żeby było co na temat fotek.

Sam robiłeś czy zapłaciłeś za to?

Stronkę ocieniam na dostateczną ale zdjęcia masz dobre
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Domyślnie A jakie miasto?

Cytat Zamieszczone przez Robert31-R1 Zobacz posta
    Serdecznie zapraszam na nową stronkę i zachęcam gorąco do ocen! Moze ktoś przebrnie przez wszystko:-D
    http://www.robertmaj.pl

Jak ktos trafi na twoja strone przez google, to skad ma wiedziec z jakiego regionu polski jestes? Na stronie nie znalazlem zadnej informacji.
    A to chyba podstawa....
    Pozdrawiam,
    KArtysta

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Jesteś chyba pierwszym fotografem, który opublikował ceny. Szacunek.
    A strona zrobiona bardzo przyzwoicie!
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów