Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: odcztam tym raw+L?

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

ważne jest to, czy ten czytnik "zobaczy" Twoją kartę i dane na niej, a czy to RAW, JPG czy inne plikiitd, to nie ma juz znaczenia.
    ps
    miałem podobny wizualnie czytnik- karty SD (pewnie o takie Ci chodzi) czytał, nawet nieźle, ale wolno
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Nie odczytasz. To czytnik kart, do otwierania plików potrzebne jest oprogramowanie do nich przystosowane.
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Nie odczytasz. To czytnik kart, do otwierania plików potrzebne jest oprogramowanie do nich przystosowane.
    Zależy co rozumiemy pod słowem "odczytasz" .

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Ten czytnik z podanej aukcji czyta karty SD, czyli karty do 2GB, można czasami spotkać karty SD 4GB, trzeba się więc liczyć z tym , że kart SDHC nie obsłuży.
    Faktycznie prędkością to on nie grzeszy. Na USB2.0 osiąga zawrotny transfer 3,6MB/s.
    Widziałem na aukcjach tak samo wyglądające czytniki, które ponoć radzą sobie z kartami SDHC. Jednak kopiowanie danych z kart 4/8/16GB w tak żółwim tempem, może być ciężką próbą.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja uzywalem podobnego z wygladu - praktycznie identycznego. I zrzucenie 4gb trwalo krotka chwilke, i sdhc czytal swietnie. Ale fakt ze niektore z nich nie czytaj sdhc i sa wolne. Ja swoj kupowalem w sklepie za magiczne 8,99zl bo z przesylka wyszlo by drozej z allegro :P

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

Domyślnie

tak, mam karte sd 2gb, chodzi o to że winda nie widzi przez kabel raw, tylko jpg i jpg(1). potrzebny mi jest po to żeby widział komputer też rawy a nie 2 jpg

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Proponuję użyć programu dołączonego do aparatu i nim pobrać zdjęcia na komputer.
    EOS 450D | Canon EF 50 1.8 | Hama Star 05 | Lowepro 2

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

A czy masz ustawione w aparacie zapisywanie też RAWów ?
    Czytnik widzi to , co jest zapisane na karcie, niezależnie od tego, jakie to dane są- jesli widzi JPGi a RAWów nie, to jest bardzo dziwne (wręcz niemożliwe) -patrz moje pytanie
    jeśli aparat podepniesz do kompa przez USB, to podobnie widzisz pliki, ale z tym rożnie bywa, zależnie od systemu operacyjnego itd
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

Domyślnie

no tak jak pisze mam raw+L i widzi tylko 2 takie same jpg, jak mam same raw to widzi je ok. czytalem ze musze miec czytnik zeby widzial rawy przy raw+L. mam windowsa xp

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów