Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 81

Wątek: Lightroom - gdzie najtaniej legalnie?

Domyślnie

no chyba trochę nie do końca tak.
    soft zainstalowany na jednym kompie i z kompem użyczony, uniemożliwia naraz pracę kilku osobom, w związku z tym nie stanowi jakby kolejnej kopii.
    Jest to wciąż jedno i to samo stanowisko pracy, bez względu na to kto na nim w danym momencie pracuje, czyż nie?
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    AFAIK jeszcze nie ma prawnych ograniczeń do użyczania komputera.
    Nie ma, ale w licencji studenckiej jest zapis, że oprogramowanie zakupione na warunkach tej licencji może uzywać TYLKO osoba, której ta licencja została udzielona.
    Tutuś, mamusia, brat, siostra, czy kuzyn z Zimbabwe nie może używać, nawet siedzac przy tym samym komputerze, razem z włascicielem licencji.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 16-01-2012 o 13:29
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jezyor Zobacz posta
    no chyba trochę nie do końca tak.
    soft zainstalowany na jednym kompie i z kompem użyczony, uniemożliwia naraz pracę kilku osobom, w związku z tym nie stanowi jakby kolejnej kopii.
    Jest to wciąż jedno i to samo stanowisko pracy, bez względu na to kto na nim w danym momencie pracuje, czyż nie?
    rozmawiamy akurat o wersji s&t edition, jeszcze raz powtórzę, proszę zadzwonić do adobe (to nic nie kosztuje), oni rozwieją wszelkie wątpliwości i wytłumaczą, po co i dlaczego wersja s&t jest około 80% tańsza... a co użyczania, proszę przeczytać punkt 4.6 licencji adobe lightroom 3 i nie tworzyć teorii pasujących do własnego punktu widzenia

dinderi mnie ubiegł
    Ostatnio edytowane przez eclipse ; 16-01-2012 o 13:31
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Domyślnie

ups
    istotnie nie doczytałem o jaką wersję chodzi. macie rację. sam używam cs3 pełnej wersji więc jakoś tak od razu przyjąłem, że o tym mowa.
    ale mi wstyd.
    Ostatnio edytowane przez jezyor ; 16-01-2012 o 13:37
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to wniosek jest taki, że trzeba było brać jak dawali 50% off ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Widzę, że pytanie wywołało lekką burzę Ale to dobrze, bo wychodzi na to, że:
    1. Wersja s&t nie jest w żaden sposób okrojona względem "nie s&t".
    2. Jeśli jestem studentem i takową licencję zakupię będę mógł bez obaw sobie teraz coś na tym zarobić, a nawet później, mając jednoosobową DG.
    Także widzę, że Adobe po ludzku podchodzi do tematu i w takim razie zamówię sobie w komputroniku wersję LR3 "dla uczniów i nauczycieli" Dzięki wielkie za odpowiedzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parmento Zobacz posta
    Widzę, że pytanie wywołało lekką burzę Ale to dobrze, bo wychodzi na to, że:
    1. Wersja s&t nie jest w żaden sposób okrojona względem "nie s&t".
    2. Jeśli jestem studentem i takową licencję zakupię będę mógł bez obaw sobie teraz coś na tym zarobić, a nawet później, mając jednoosobową DG.
    Także widzę, że Adobe po ludzku podchodzi do tematu i w takim razie zamówię sobie w komputroniku wersję LR3 "dla uczniów i nauczycieli" Dzięki wielkie za odpowiedzi
    burza jak burza, przynajmniej treściwa

ad. 1. tak, to jest dokładnie taka sama wersja
    ad. 2. dokładnie tak, liczy się tak na prawdę moment zakupu i uzyskania licencji, do tego jest niezbędne bycie uczniem, studentem lub nauczycielem... ale oczywiście dzień później już nie musimy nim być

adobe poszło baaardzo na rękę, co z pewnością spowodowało wiele przegięć... znam kilka osob, które poszły na jeden semestr na studia, tylko po to aby mieć legitymację uprawniającą do zakupu ale, jak to mi pani z supportu powiedziała: "kupili adobe, a nie corela "... z pewnością wszystko zostało dobrze obliczone
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Początki nałogu

Domyślnie

a jak wygląda sprawa aktualizacji?

przymierzałem się do kupna LR 3, ale niedługo wyjdzie LR 4 i się zastanawiam czy będę mógł zaktualizować? wydaje mi się, że nie

w sumie póki co można przepękać na becie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta

przymierzałem się do kupna LR 3, ale niedługo wyjdzie LR 4 i się zastanawiam czy będę mógł zaktualizować? wydaje mi się, że nie
    Za free na pewno nie, ale to chyba żadna niespodzianka?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta

w sumie póki co można przepękać na becie
    jeśli Ci się nie śpieszy to poczekaj na 4, bo tak jak dobrze myślisz, nie ma możliwości aktualizacji wersji s&t do kolejnej wersji głównej :/ kupujesz po prostu kolejną licencje na numer wyżej coś za coś z drugiej jednak strony to "coś za coś" jest i tak wybitnie korzystne, bo sam upgrade wersji "normalnej" kosztuje praktycznie tyle co nowa wersja s&t
    Ostatnio edytowane przez eclipse ; 17-01-2012 o 20:32

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów