no za free to wiadomo, że nie - wiem też ile kosztuje "normalnie" upgrade - więc po prostu pośmigam na becie i poczekam![]()
no za free to wiadomo, że nie - wiem też ile kosztuje "normalnie" upgrade - więc po prostu pośmigam na becie i poczekam![]()
No taksposób zawsze się znajdzie hehe
mi w komputroniku też potwierdzili te informacje i zamówiłem LR3 S&T. Brak aktualizacji to faktycznie nie taki problem jeśli weźmie się pod uwagę, że koszt upgrade'u jest droższy niż zakup nowej wersji S&T
Aczkolwiek zachodzi teraz takie pytanie ... kupuję teraz S&T Lightrooma 3, kończę studia, nie jestem już studentem i nagle pojawia się LR4 ... nie mogę zrobić upgrade'u i nie mam już legitki, więc pojawia się problem z zakupem LR4 w wersji "edu" ?
dokładnie tak jak piszesz... warunki wersji s&t musisz spełniać w momencie uzyskiwania numeru licencji... sama wersja s&t jest z założenia "nieupgrade'owalna", wiec reszta jest już oczywistą oczywistością
aha, i warto tu na forum używać właściwych określeń wersji, tak na przyszłość dla szukających, bo wersja S&T to nie to samo co wersja EDU![]()
Ostatnio edytowane przez eclipse ; 18-01-2012 o 11:48
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny
Jednymi słowy, nie jesteś uczniem - nie skorzystasz![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
nie jest to takie oczywiste jak ci się wydaje
Wersje produktów firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli są dostępne dla następujących osób:
Studenci — studenci szkół wyższych, zdefiniowanych jako publiczne lub prywatne uniwersytety albo inne szkoły wyższe (w tym wyższe szkoły społeczne, młodzieżowe i zawodowe), które są akredytowane i wymagają odpowiednika co najmniej dwóch lat nauki w pełnym wymiarze czasu
Uczniowie szkół podstawowych i średnich — uczniowie akredytowanych szkół podstawowych lub średnich publicznych lub prywatnych nauczających w pełnym wymiarze czasu
Wykładowcy i inni pracownicy instytucji edukacyjnych — nauczyciele i inni pracownicy zatrudnieni w akredytowanej instytucji edukacyjnej, takiej jak szkoła podstawowa lub średnia albo uniwersytet lub inna szkoła wyższa (również prywatna)
Ostatnio edytowane przez eclipse ; 18-01-2012 o 14:19
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny
Chodziło mi o sytuacje jak nie jesteś żadną z wyżej wymienionych osób więc pozostaje kupno pełnej wersji![]()
W pełni sie z Tobą zgadzam![]()
Znalazłem coś takiego:
http://www.corsoft.pl/files/Pakiety%...la%20Firma.pdf
Chodziło mi akurat o pakiet CS, ale pewnie przenosi się to na inne oprogramowanie Adobe.
Przedstawiciel firmy z linka zapewniał mnie, że wystarczy zarejestrować się do jakiejś policealnej szkoły (twierdził, że nawet ma listę takich szkół). Twierdził, że nie wystarczy na chwilę uzyskać status ucznia i można skorzystać z tańszej licencji.
Jednak wg info ze strony adobe:
Kto może kupić produkt firmy Adobe w wersji dla uczniów i nauczycieli?
Oprogramowanie firmy Adobe, w wersji dla uczniów i nauczycieli jest dostępne w sprzedaży dla następujących osob:
Studentów- studentów szkół wyższych, zdefiniowanych jako publiczne lub prywatne uniwersytety albo inne szkoły wyższe (w tym wyższe szkoły społeczne, młodzieżowe i zawodowe), które są akredytowane. Wymagany jest co najmniej dwu-letni staż nauki w pełnym wymiarze czasu.
Po przytoczeniu tej treści przedstawicielowi firmy nie dostałem już stamtąd żadnej odpowiedzi...
to jest wymóg stawiany szkole/uczelni, a nie uczniowiznów nieścisłości wynikające z bezmyślnie zastosowanej interpunkcji w opisie... wrrrrrr... przytoczę opis oryginalny:
"...które są akredytowane i wymagają odpowiednika co najmniej dwóch lat nauki w pełnym wymiarze czasu"!!!