Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 81

Wątek: Lightroom - gdzie najtaniej legalnie?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eclipse Zobacz posta
    burza jak burza, przynajmniej treściwa
    adobe poszło baaardzo na rękę, co z pewnością spowodowało wiele przegięć... znam kilka osob, które poszły na jeden semestr na studia, tylko po to aby mieć legitymację uprawniającą do zakupu ale, jak to mi pani z supportu powiedziała: "kupili adobe, a nie corela "... z pewnością wszystko zostało dobrze obliczone
    No tak sposób zawsze się znajdzie hehe mi w komputroniku też potwierdzili te informacje i zamówiłem LR3 S&T. Brak aktualizacji to faktycznie nie taki problem jeśli weźmie się pod uwagę, że koszt upgrade'u jest droższy niż zakup nowej wersji S&T

Aczkolwiek zachodzi teraz takie pytanie ... kupuję teraz S&T Lightrooma 3, kończę studia, nie jestem już studentem i nagle pojawia się LR4 ... nie mogę zrobić upgrade'u i nie mam już legitki, więc pojawia się problem z zakupem LR4 w wersji "edu" ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parmento Zobacz posta
    ... kupuję teraz S&T Lightrooma 3, kończę studia, nie jestem już studentem i nagle pojawia się LR4 ... nie mogę zrobić upgrade'u i nie mam już legitki, więc pojawia się problem z zakupem LR4 w wersji "edu" ?
    dokładnie tak jak piszesz... warunki wersji s&t musisz spełniać w momencie uzyskiwania numeru licencji... sama wersja s&t jest z założenia "nieupgrade'owalna", wiec reszta jest już oczywistą oczywistością

aha, i warto tu na forum używać właściwych określeń wersji, tak na przyszłość dla szukających, bo wersja S&T to nie to samo co wersja EDU
    Ostatnio edytowane przez eclipse ; 18-01-2012 o 11:48
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Początki nałogu

Domyślnie

a jak wygląda sprawa aktualizacji?

przymierzałem się do kupna LR 3, ale niedługo wyjdzie LR 4 i się zastanawiam czy będę mógł zaktualizować? wydaje mi się, że nie

w sumie póki co można przepękać na becie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta

przymierzałem się do kupna LR 3, ale niedługo wyjdzie LR 4 i się zastanawiam czy będę mógł zaktualizować? wydaje mi się, że nie

w sumie póki co można przepękać na becie
    jeśli Ci się nie śpieszy to poczekaj na 4, bo tak jak dobrze myślisz, nie ma możliwości aktualizacji wersji s&t do kolejnej wersji głównej :/ kupujesz po prostu kolejną licencje na numer wyżej coś za coś z drugiej jednak strony to "coś za coś" jest i tak wybitnie korzystne, bo sam upgrade wersji "normalnej" kosztuje praktycznie tyle co nowa wersja s&t
    Ostatnio edytowane przez eclipse ; 17-01-2012 o 20:32
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta

Za free na pewno nie, ale to chyba żadna niespodzianka?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

Domyślnie

no za free to wiadomo, że nie - wiem też ile kosztuje "normalnie" upgrade - więc po prostu pośmigam na becie i poczekam

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Jednymi słowy, nie jesteś uczniem - nie skorzystasz
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Jednymi słowy, nie jesteś uczniem - nie skorzystasz
    nie jest to takie oczywiste jak ci się wydaje

Wersje produktów firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli są dostępne dla następujących osób:

Studenci — studenci szkół wyższych, zdefiniowanych jako publiczne lub prywatne uniwersytety albo inne szkoły wyższe (w tym wyższe szkoły społeczne, młodzieżowe i zawodowe), które są akredytowane i wymagają odpowiednika co najmniej dwóch lat nauki w pełnym wymiarze czasu

Uczniowie szkół podstawowych i średnich — uczniowie akredytowanych szkół podstawowych lub średnich publicznych lub prywatnych nauczających w pełnym wymiarze czasu

Wykładowcy i inni pracownicy instytucji edukacyjnych — nauczyciele i inni pracownicy zatrudnieni w akredytowanej instytucji edukacyjnej, takiej jak szkoła podstawowa lub średnia albo uniwersytet lub inna szkoła wyższa (również prywatna)
    Ostatnio edytowane przez eclipse ; 18-01-2012 o 14:19

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Chodziło mi o sytuacje jak nie jesteś żadną z wyżej wymienionych osób więc pozostaje kupno pełnej wersji
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Chodziło mi o sytuacje jak nie jesteś żadną z wyżej wymienionych osób więc pozostaje kupno pełnej wersji
    no to warto pisać konkretnie w czym rzecz, żeby potem czytający nie mieli żadnych wątpliwości, w przeciwnym razie post wydaje się być "niewartościowy"

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów