Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: TAMRON drożeje

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Canon 24-70 przekroczył magiczne 5000 zł
    Znowu się przekonałem jakiego miałem farta. Gdy kupowałem w styczniu nigdzie nie było. Cichy też nie miał. Dzwoniłem po sklepach internetowych, znalazłem ostatnie egzemplarze w Poznaniu za 4400 i w Gorzowie za 4100. Nigdzie indziej nie było. Od razu pojechałem autem ponad 120 km w jedną stronę do Gorzowa i kupiłem prosto z półki.

Dwa czy trzy tygodnie później sprawdzałem ten sklep poznański i cena już była około 4800. Teraz w marcu kosztuje już 5321... W Gorzowie zdrożał do 4900 zł.

To się nazywa zakup w ostatniej chwili.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Popatrzcie ile Wam wzrosła rata za kredyt a potem się może przestaniecie dziwić tym podwyżkom.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu

Domyślnie

Ja już nic nie mówię.
    obawiam sie ze obecnie fotografia to juz bedzie puszka + dwa kity w IS + 50tka

end of story dla amatorow, a kotleciarze bede musieli jakos przekonac pary ze slub juz nie za 4 a za 5k

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Znowu się przekonałem jakiego miałem farta. Gdy kupowałem w styczniu nigdzie nie było. Cichy też nie miał. Dzwoniłem po sklepach internetowych, znalazłem ostatnie egzemplarze w Poznaniu za 4400 i w Gorzowie za 4100. Nigdzie indziej nie było. Od razu pojechałem autem ponad 120 km w jedną stronę do Gorzowa i kupiłem prosto z półki.

Dwa czy trzy tygodnie później sprawdzałem ten sklep poznański i cena już była około 4800. Teraz w marcu kosztuje już 5321... W Gorzowie zdrożał do 4900 zł.

To się nazywa zakup w ostatniej chwili.

W ostatniej chwili to ja kupiłem. Dałem 3650
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Właśnie zauważyłem, że ten z Gorzowa nie jest już dostępny. :/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    ceny są chore(wiem że producenci nie będą dokładać do interesu ale przy takich cenach sprzedaż pewnie padnie na pysk...).
    Raczej dystrybutorzy, ceny w EUR raczej się nie zmieniły. Choć w przypadku Tamrona chyba lekko poszło.

Domyślnie

tak troche OT, Cichy a nie slychac czegos o jakims odnowionym Tamronie 28-75, np pod postacia 24-75? Mysle ze gdyby troche podciagneli rogi w tym obecnym to by sie sprzedawal tak ze nie nadazyliby $$$ liczyc... Trudno pojac z jakiego powodu nic takiego jeszcze nie powstalo.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Spójrz 3 moje posty wstecz.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Popatrzcie ile Wam wzrosła rata za kredyt a potem się może przestaniecie dziwić tym podwyżkom.
    ekonoOT

Ciekawe podejście... znaczy wg Ciebie wszyscy mają kredyty we frankach że tak uogólniasz?
    Ja tam mieszkaniowego kredytu nie mam, tylko konsumpcyjny, którego dodatkowo rata ostatnio mi spadła... więc się zastanawiam o co chodzi w takim stwierdzeniu .

A na temat - kolega czekał i czekał i nie mógłe się doczekać aż Tamron 18-270 VC będzie dostępny, w końcu doczekał się jakoś w listopadzie ale marudził na cenę (okolice 1800zł). Ot tak na wiatr rzuciłem "bierz, bo może zdrożeć" . No cóż... prorok ze mnie. Siostra się do tego szkła przymierza i w obecnej cenie to może za rok kupi .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Już niestety wszystkie szkiełka w starej cenie sprzedane, więc nie pytajcie Wszystko teraz dostępne jest w nowych cenach (prócz 28-75 który będzie za ok 2 tygodnie).

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów