Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Wyprawa w góry, co zabrać?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Przejdz sie do sklepu, najlepiej do jakiegos himountain'a i pomacaj, zwroc szczegolna uwage na rozmiar (ma zmiescic sie skarpeta, a noga tez "puchnie" przy duzym wysilku), jak dla mnie podeszwa nie powinna byc za twarda, bo taka lubi sie slizgac po mokrym i po lodzie, nie mowiac juz, ze szybciej sie sciera, po zakupie koniecznie zaimpregnuj buty preparatem, dobrym rozwiazaniem na snieg i bloto sa tez stuptuty.
    Ja od 4 sezonow uzywam buty La Sportivy (model Nevada) i szczerze polecam je na dlugie wedrowki , sa lekkie, sztywne, maja nie slizgajaca sie podeszwe z vibramu, nie przemakaja.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No właśnie byłem w himountain'ie w Bydgoszczy, popatrzyłem i tylko ten model mi się spodobał i jest w miarę z jednego kawła skóry. Rozmiarówka 44,5 (10) są na styk w jednej zwykłej parze skarpet, 46 (11) obstawiam, że za duże nawet z grubymi skarpetami, więc zadzwoniłem do Poznania i odłożyłem sobie 45 (10,5) i pewnie na nie padnie wybór. Cena rozsądna - u nas 600zł, w USA 200$, więc nie kroją aż tak bardzo na tym.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    mam takie, tylko bez plusa. bardzo sobie chwale. impregnować od razu nie musisz, bo są dobrze fabrycznie zaimpregnowane (cały dzień łażenia w śniegu po kostki w niewielkim mrozie nie zrobiło na nich większego wrażenia). są brdzo wygodne, śmiem twierdzić, że wygodniejsze od "adidasowtych" trezetów. musisz dobrze dobrać rozmiar, żeby tylko palce nie dosięgały czóbków buta.

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mamusiowy budżet - tzn że jak będzie trzeba się wykosztować, to może ją namówię, ale pewnie tak w granicach 500-700zł
    To jak ten górny zakres to polecam w 100% Meindl Borneo - nie ma lepszych - sprawdziłem już naprawdę sporo innych firm. Ale wiesz na jakiejś grupie górskiej to u nas pytanie z kategorii "jaką lustrzankę mi polecacie do 2000"

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobra MC Zobacz posta
    mam takie, tylko bez plusa. bardzo sobie chwale. impregnować od razu nie musisz, bo są dobrze fabrycznie zaimpregnowane (cały dzień łażenia w śniegu po kostki w niewielkim mrozie nie zrobiło na nich większego wrażenia). są brdzo wygodne, śmiem twierdzić, że wygodniejsze od "adidasowtych" trezetów. musisz dobrze dobrać rozmiar, żeby tylko palce nie dosięgały czóbków buta.
    O. I jest też opinia użytkownika bezpośredniego. No to chyba postawię ostatecznie na te buciki.

Górny zakres? Ja myślałem, że od 400zł to się zaczynają takie górskie buty, a kończą na 2000+

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Górny zakres? Ja myślałem, że od 400zł to się zaczynają takie górskie buty, a kończą na 2000+
    Chodziło mi o górny zakres Twojego budżetu.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

właśnie.. Meindl.. ja używam Meindl i La Sportiva, żona też w Meindlach po górkach śmiga - rewelacja, zero problemów, skóra, podeszwa Vibram, zero problemów z przemakalnością (raz czy dwa razy w roku impregnatem pryśnięte) - od jakiś 4 lat je mamy i są prawie jak nówki
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany

Domyślnie

Dziwne te buty-trochę niskie widać nikogo nie ukąsiła żmijka
    na wyprawy polecam dokupić takie cudo
    http://www.allegro.pl/item899747981_...y_us_army.html

Domyślnie

Ja posiadam takie
    http://www.summit-asolo.pl/?p=produc...r-Matic-300-GV
    i bardzo sobie chwalę.
    Poprzednie, także Asolo, zostawiłem we Włoszech po 8 latach użytkowania

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni