Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Canon wymienia gripy od 20D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar dan_sto

Domyślnie Wymiana BG-e2

Witam

jesli chodzi o wymiane tych gripow to jest uzasadniona..Wczoraj dzwonilem do Canon Polska oni nic niby nie wiedza.. ale jak przyjzec sie glebiej to jest dosc powazna usterka..

Po przetestowaniu zauwazylem powazny blad.. Sprobujcie skorzystac z tej kasetki na baterie AA. Po naladowaniu akumulatorow 2500mA aparat wykonuje pare zdjec i sie zawiesza...To samo tyczy sie normalnych akumulatorow..Bg-E2 nie pobiera rownomiernie mocy z tych akumulatorow.. Przykladowo robiac zdjecia konczy sie nam energia aparat sie wylacza.. ale wystarczy zmienic kolejnosc akumulatorow i aparat sie wlacza i wskazuje pelne naladowanie.. jest to klopotliwe bo w koncu po to jest ten battery grip zeby nie bawic sie w przekladania akumulatorow..

moj BG-E2 to seria 90000 cos tam wiec sie klasyfikuje do wymiany..

byl ktos z was juz w Canon Polska .. ??

przetestujcie czy u was wystepuje ten sam blad jesli tak to uwazam ze trzeba zrobic zadyme i musza wymienic.. Ja mam gwarancje Canon Polska .. grip kupilem tu u nas i po to zaplacilem wiecej zeby gwarancja ta byla honorowana..

co wy na to ?

pozdr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dan_sto
    Bg-E2 nie pobiera rownomiernie mocy z tych akumulatorow.. Przykladowo robiac zdjecia konczy sie nam energia aparat sie wylacza.. ale wystarczy zmienic kolejnosc akumulatorow i aparat sie wlacza i wskazuje pelne naladowanie.. jest to klopotliwe bo w koncu po to jest ten battery grip zeby nie bawic sie w przekladania akumulatorow..
    O i to moze byc przyczyna opisywanego przeze mnie w innym watku problemu z akumulatorkami. Padly nadspodziewanie szybko, myslalem ze to wina akumulatorkow a to mogl byc grip.
    Dokladajac do tego ze padl mu spust migawki to moj grip juz na zlom sie nadaje

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    O i to moze byc przyczyna opisywanego przeze mnie w innym watku problemu z akumulatorkami. Padly nadspodziewanie szybko, myslalem ze to wina akumulatorkow a to mogl byc grip.
    Dokladajac do tego ze padl mu spust migawki to moj grip juz na zlom sie nadaje
    Akumulatorki mają 1.2 V a nie 1.5V. Grip jest przystosowany do pracy z bateriami AA, nie akumulatorami. 6x1.5 to 9V ale 6x1.2 to tylko 7.2 V.
    Ja swój grip do 20D nabyłem w listopadzie 2004 i nic. Wszystko chodzi OK, styki są dobre, akumulatory rozładowuje równomiernie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL
    Akumulatorki mają 1.2 V a nie 1.5V. Grip jest przystosowany do pracy z bateriami AA, nie akumulatorami. 6x1.5 to 9V ale 6x1.2 to tylko 7.2 V.
    Ja swój grip do 20D nabyłem w listopadzie 2004 i nic. Wszystko chodzi OK, styki są dobre, akumulatory rozładowuje równomiernie.
    Pisalem o BP-511 . Ale musialem sie walnac i nienaladowane wpakowac, bo do dzisiaj mi smigaja wszystkie ktore mam - problem byl jednorazowy.
    A gripa nie wymienilem... jakos nie chce mi sie... przycisk przestal wariowac.

Uprawnienia umieszczania postów