Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Canon wymienia gripy od 20D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

W gripie do 10D poszedł mi zatrzask trzymający bateryjkę w jednej przegrodzie.
    Po wysłaniu na Żytnią usłyszałem przez telefon że:
    Canon uważa GRIP za całość i jeżeli coś walnie trzeba wymienić CAŁY ?
    Analogicznie twierdzę że CANON Polska nie naprawia grip-ów i w to do dzisiaj nie chce mi się wierzyć !
    Grip odesłali taki jak im przysłałem.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tygryssssss
    Canon uważa GRIP za całość i jeżeli coś walnie trzeba wymienić CAŁY ? Analogicznie twierdzę że CANON Polska nie naprawia grip-ów i w to do dzisiaj nie chce mi się wierzyć !
    Wiesz, ten "serwis" tez na 100% stwierdzi, ze porysowany filtr na matrycy oznacza wymiane calej Przynajmniej do momentu, gdy pokazesz im schemat zespolu matryca-filtr w service manual...

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

ciekawe czy na tym forum sa ludzie z serwisu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Canon z Żytniej nie zrobił GRIPA a serwis www.fvs.pl wyceniło robotę na 120 zł nie wysyłałem ale czegoś tu nie rozumię ?

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

to ja sie juz pogubilem...to oni beda brac kase za tą wade gripuuf do 20d

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Nie opisuję swój przypadek niesprawnego zatrzasku który jest taki sam jak w komorze 10D

Dopiero zaczyna Awatar dan_sto

Domyślnie Wymiana BG-e2

Witam

jesli chodzi o wymiane tych gripow to jest uzasadniona..Wczoraj dzwonilem do Canon Polska oni nic niby nie wiedza.. ale jak przyjzec sie glebiej to jest dosc powazna usterka..

Po przetestowaniu zauwazylem powazny blad.. Sprobujcie skorzystac z tej kasetki na baterie AA. Po naladowaniu akumulatorow 2500mA aparat wykonuje pare zdjec i sie zawiesza...To samo tyczy sie normalnych akumulatorow..Bg-E2 nie pobiera rownomiernie mocy z tych akumulatorow.. Przykladowo robiac zdjecia konczy sie nam energia aparat sie wylacza.. ale wystarczy zmienic kolejnosc akumulatorow i aparat sie wlacza i wskazuje pelne naladowanie.. jest to klopotliwe bo w koncu po to jest ten battery grip zeby nie bawic sie w przekladania akumulatorow..

moj BG-E2 to seria 90000 cos tam wiec sie klasyfikuje do wymiany..

byl ktos z was juz w Canon Polska .. ??

przetestujcie czy u was wystepuje ten sam blad jesli tak to uwazam ze trzeba zrobic zadyme i musza wymienic.. Ja mam gwarancje Canon Polska .. grip kupilem tu u nas i po to zaplacilem wiecej zeby gwarancja ta byla honorowana..

co wy na to ?

pozdr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dan_sto
    Bg-E2 nie pobiera rownomiernie mocy z tych akumulatorow.. Przykladowo robiac zdjecia konczy sie nam energia aparat sie wylacza.. ale wystarczy zmienic kolejnosc akumulatorow i aparat sie wlacza i wskazuje pelne naladowanie.. jest to klopotliwe bo w koncu po to jest ten battery grip zeby nie bawic sie w przekladania akumulatorow..
    O i to moze byc przyczyna opisywanego przeze mnie w innym watku problemu z akumulatorkami. Padly nadspodziewanie szybko, myslalem ze to wina akumulatorkow a to mogl byc grip.
    Dokladajac do tego ze padl mu spust migawki to moj grip juz na zlom sie nadaje

Dopiero zaczyna Awatar klaus

Domyślnie

Cześć Ludziska Canonowe !
    Otóż tak jest jak piszą na stronie canona, że jest problem z poprzednią wersją poniżej numeru 096000 z zasialniem z koszyczka na baerie "paluszki". I wyobraźcie sobię że firma w której kupiłem gripa z Zakopanego FOTO-NOWA (szprzedają też na allegro) bez problemu wymieniła mi teg ogripa na nowy typ, bo taką serię właśnie dostali. Być może mogli to zrobić ponieważ mają też towar z Niemiec, a jak wiadomo Canon niemiecki inaczej podchodzi torchę do takich spraw jak Canon Polska. Jeszcze raz chciałem złożyć podziekowanie Panu Zbyszkowi, za szybką i udaną akcję wymiany gripa!!! Pozdrawiam.

PS. Taka miła i szybka obsługa przywraca mi wiarę w ludzi.
    No i mam nowego gripka
    CANON 5D (i coś jeszcze )
    stofen@go2.pl

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    O i to moze byc przyczyna opisywanego przeze mnie w innym watku problemu z akumulatorkami. Padly nadspodziewanie szybko, myslalem ze to wina akumulatorkow a to mogl byc grip.
    Dokladajac do tego ze padl mu spust migawki to moj grip juz na zlom sie nadaje
    Akumulatorki mają 1.2 V a nie 1.5V. Grip jest przystosowany do pracy z bateriami AA, nie akumulatorami. 6x1.5 to 9V ale 6x1.2 to tylko 7.2 V.
    Ja swój grip do 20D nabyłem w listopadzie 2004 i nic. Wszystko chodzi OK, styki są dobre, akumulatory rozładowuje równomiernie.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów