Cytat Zamieszczone przez trampek9 Zobacz posta
...Niestety sprzedający allegrowicz nic mi nie powiedział wcześniej i stałem się posiadaczem tego batery packa który źle pokazuje stan baterii.

Czy canon polska wymienia te gripy jeszcze ? Mój jest uzywany zakupiony w 2004 roku (jest dowód sprzedaży).

Na żytniej niby nic nie wiedzą jak dzwoniłem dzisiaj i kazali przysałać sprzęt...
Mam ten sam problem. Postanowiłem jednak spróbować naprawy na własną rękę. Znalazłem gdzieś na jakiejś angielskiej stronie opis jakiegoś gościa, który twierdził, że przyczyna to zły styk elektryczny wielostykowego złącza pomiędzy gripem a body. Radził podłożenie podkładek aby styki lepiej dociskały. Zrobiłem tak lecz efektu nie było. Drugim moim pomysłem było całkowite oddzielenie zasilania baterii z gripa od całego środka i znajdujących się tam układów elektronicznych. Przypuszczam, że może tam tkwi błąd i przy dużym zapotrzebowaniu na prąd (zdjęcia seryjne) przesyła błędne dane o stanie baterii do body. Dla sprawdzenia podłączyłem zewnętrznymi kabelkami akumulatorek wprost do styków wyjściowych z gripa - tych siłowych (2 styki z boku). I tu w końcu był efekt - poprawa była widoczna. Na tej samej baterii w gripe aparat po kilku fotkach się wyłączał, a po podłączeniu "na lewo" mogłem pstrykać do woli. Teraz jestem w fazie rozbiórki gripa i odłączeniu zasilania aku od środka i podłączenia innymi przewodami wprost na wyjście. O rezultatach poinformuję, ale pewnie dopiero po świętach.