Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Canon wymienia gripy od 20D

Dopiero zaczyna Awatar klaus

Domyślnie

A jaki masz numer serii gripa?
    Bo jak miałem w wadliwej wersji to sprawedzałem go też na zwykłych paluszkach nówkach zakupionych w sklepie i to Energazerach i było to samo, to znaczy paręnaście fotek i wyskakiwał za niski poziom baterii i się aparat wyłączał. A teraz jest ok nawet na akumulutarowach (Camelion 2500), także pokazuje niski poziom baterii ale fotki można trzaskać do upadłego.
    Oczywiście po wymianie gripa na serię z pozłacanymi stykami.
    CANON 5D (i coś jeszcze )
    stofen@go2.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL
    Akumulatorki mają 1.2 V a nie 1.5V. Grip jest przystosowany do pracy z bateriami AA, nie akumulatorami. 6x1.5 to 9V ale 6x1.2 to tylko 7.2 V.
    Ja swój grip do 20D nabyłem w listopadzie 2004 i nic. Wszystko chodzi OK, styki są dobre, akumulatory rozładowuje równomiernie.
    Pisalem o BP-511 . Ale musialem sie walnac i nienaladowane wpakowac, bo do dzisiaj mi smigaja wszystkie ktore mam - problem byl jednorazowy.
    A gripa nie wymienilem... jakos nie chce mi sie... przycisk przestal wariowac.

Domyślnie

Pytanie za 100 punktow gdzie ten numer jest na gripie ??
    bo mam jeden od spodu gripa 132900 ale nie pisze sn czy cos innego

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

wlasnie to jest ten numer, na jego spodzie.

Domyślnie

To niby jestem po za ta serią a mam ten sam problem przy paluszkach

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam

Niestety sprzedający allegrowicz nic mi nie powiedział wcześniej i stałem się posiadaczem tego batery packa który źle pokazuje stan baterii.

Czy canon polska wymienia te gripy jeszcze ? Mój jest uzywany zakupiony w 2004 roku (jest dowód sprzedaży).

Na żytniej niby nic nie wiedzą jak dzwoniłem dzisiaj i kazali przysałać sprzęt.

Pozdrawiam
    Piotrek Wolak "trampek"
    EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 L + 70-200 4,0 L + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek9 Zobacz posta
    ...Niestety sprzedający allegrowicz nic mi nie powiedział wcześniej i stałem się posiadaczem tego batery packa który źle pokazuje stan baterii.

Czy canon polska wymienia te gripy jeszcze ? Mój jest uzywany zakupiony w 2004 roku (jest dowód sprzedaży).

Na żytniej niby nic nie wiedzą jak dzwoniłem dzisiaj i kazali przysałać sprzęt...
    Mam ten sam problem. Postanowiłem jednak spróbować naprawy na własną rękę. Znalazłem gdzieś na jakiejś angielskiej stronie opis jakiegoś gościa, który twierdził, że przyczyna to zły styk elektryczny wielostykowego złącza pomiędzy gripem a body. Radził podłożenie podkładek aby styki lepiej dociskały. Zrobiłem tak lecz efektu nie było. Drugim moim pomysłem było całkowite oddzielenie zasilania baterii z gripa od całego środka i znajdujących się tam układów elektronicznych. Przypuszczam, że może tam tkwi błąd i przy dużym zapotrzebowaniu na prąd (zdjęcia seryjne) przesyła błędne dane o stanie baterii do body. Dla sprawdzenia podłączyłem zewnętrznymi kabelkami akumulatorek wprost do styków wyjściowych z gripa - tych siłowych (2 styki z boku). I tu w końcu był efekt - poprawa była widoczna. Na tej samej baterii w gripe aparat po kilku fotkach się wyłączał, a po podłączeniu "na lewo" mogłem pstrykać do woli. Teraz jestem w fazie rozbiórki gripa i odłączeniu zasilania aku od środka i podłączenia innymi przewodami wprost na wyjście. O rezultatach poinformuję, ale pewnie dopiero po świętach.

npsstudio
    Guest

Domyślnie

ja mam z serii 131xxx i od początku były problemy na aku canona wyłaczał się po kilkunastu zdjęciach a na AA w ogóle nie startował po kilku tygodniach zacząl jednak działac na paluszkach ale na akumulatorach BP 911 zdaża się że aparat sie wyłaczy a nie mogę sobie na to pozwolić gdyż głównie fotografuje śluby i nie chce myśleć co by było gdyby sprzęt padł w nieoczekiwanym momencie. Bede śledzil ten temat co dalej z tym gipem . Natomiast wiem że w razi wyłaczenia lub zawieszenia aparatu trzeba wyjąć i zamienić miejscami baterie.

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez npsstudio Zobacz posta
    ... wiem że w razi wyłaczenia lub zawieszenia aparatu trzeba wyjąć i zamienić miejscami baterie.
    Zamieniać nie trzeba - wystarczy wyjąć baterie z gripa na kilka sekund. Wtedy aparat zresetuje swoje dane na temat stanu baterii.

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co jeśli w numerze seryjnym są litery?? Np 94000A01 Czy To też wadliwa partia??

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów