Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: mniejsze zło obiektywowe...

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Canon 10-22 f/3.5-4.5 + Canon 50 f/1.4 + 70-200 f/2.8 i będziesz miał cały zakres. Do tego Sigma 30 f/1.4 i Canon 85 f/1.8 i po sprawie. A kita sobie awaryjnie zostaw.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez newsmen Zobacz posta
    zostaja nam eLki...ale z załozenia odrzuciłem wszytsko co am swiatło wieksze niz 2.8( wiec zostaje nam tylko 24-70 f/2.8 i nic wiecej( choc i tu brakuje cos na kształt IS....
    24-70 na cropie nie będzie szeroko, a jak tak mocno narzekasz na uszczelnienia i światło to zostaje Ci wydać ok. 4300PLN i kupić ef 16-35 2.8 L
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    canon 17-55 f/2.8 IS - fajna sparw agdyby nie straszliwa nieszczelność i ostrośc ( przynajmniej w tych 3 które miałem w okresie 3 meisiecy) gorsza niz tamrony
    Współczuję albo pecha albo źródła obiektywów. Albo za wysokich wymagań.
    Możesz obejrzeć mój co do szczelności - chyba zero pyłków od września 2007 a używany w przeróżnych, nie zawsze przyjaznych warunkach. Co do ostrości to testów nigdy nie robiłem - jestem z niego po prostu bardzo zadowolony.

Domyślnie podziekowanie

wielkie dzieki...jak zawsze mozna na Waszmościów liczyć...)
    zakupiłęm 17-55 f/2.8 z źródła innego...i jak narazie wydaje sie byc radoscia ojej puszki...
    pozdrawiam
    Fotografia necesse est ....

www.newsmen.digart.pl

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja kupiłem 24-105/4is i kiedy porownywalismy jego pracę z pracą t17-50/2.8 to nie było wiekszych różnic dla swiatła, uwazam ze moj canonik szybciej i zdecydowanie czesciej trafiał z ostroscia, dzieki IS zawsze można urwać troszę na czasie.
    Tak czy siak jestem bardzo zadowolony z obiektywu, no ale ja nie mogę być wyrocznią bo ja dopiero zaczynam zabawę, jedyne co mi brakuje to szerokości w porownaniu do kitowego 18-55, ale powoli się przyzwyczajam, a jak przyjdą lepsze czasy to bedzie jeszcze 10-22