@ foto-net Padło już tu pytanie o modele oznaczone gwiazdką. Dopytam jeszcze: czy to modele do Nikona czy też najnowsze wersje, również do Canona tyle, że z HSM ?
@ foto-net Padło już tu pytanie o modele oznaczone gwiazdką. Dopytam jeszcze: czy to modele do Nikona czy też najnowsze wersje, również do Canona tyle, że z HSM ?
Ja na początku stycznia zamówiłem w euro EF-S 10-22 w cenie 2349, potem ceny wszędzie podskoczyły do ok. 2,5kPLN, w euro do ponad 2,9kPLN, a na każde pytanie dostawałem odpowiedź że nie wiadomo kiedy będzie dostawa... Po ostatniej rozmowie (w piątek) praktycznie straciłem nadzieję że go u nich kupię, a tymbardziej po starej cenie, a tu niespodzianka - wczoraj dostałem maila że dziś mam odebrać szkło. Szok
Wieczorem napiszę czy się udało![]()
Dokładnie!!! Na forum Nikona też założyłeś taki wątek, czy tylko nas tak lubisz? A może to taki "chłyt martetindowy"... (joking)
A jeśli o mnie chodzi to już od jakiegoś czasu dojrzewam do Sigmy 30 f/1.4 (na 35L kaski mi szkoda) ale jeśli dojdzie do sugerowanych podwyżek to po prostu nie kupie tego szkła. Bez niego też przeżyje i założę się, że nie jestem sam w takim toku myślenia.
Ostatnio edytowane przez caveman ; 03-02-2009 o 09:38
Sluchaj, o co ci chodzi? Osoby wypowiadające sie w ten sposób (niekonstruktywny i zawistny) sprawiają, że osoby mi podobne traca ochotę do pisania tego typu informacji, które jak mniemam dla wielu sa pomocne. Boli cie to? W Twojej wypowiedzi czuć sarkazm i złośliwość. Rozumiem, że jako sprzedawca,jak każdy sprzedawca, jestem Twoim wrogiem ale niektórzy inaczej do tego podchodzą, zmień myślenie na lateralne.
Nie rozumiem takich ludzi i proszę nie tłumacz mi tego bo obawiam się, że i tak nie zrozumiem. Macie informacje z pierwszej reki to źle, nie macie narzekacie.
Obiektyw pełnoklatkowy, telezoom 120-400/4.5-5.6 APO DG OS HSM Sigma 1 599,00
Obiektyw pełnoklatkowy, telezoom 135-400/4.5-5.6 APO DG Sigma 3 199,00
Tak, jest pomyłka, przepraszam
Objaśnij proszę znaczenie gwiadek * w cenniku - domyślam się, że chodzi o model dla Nikona?
Tak, to nasze oznaczenie odnosi się do mocowania Nikon w opcji.
foto-net Padło już tu pytanie o modele oznaczone gwiazdką. Dopytam jeszcze: czy to modele do Nikona czy też najnowsze wersje, również do Canona tyle, że z HSM ?
Niestety tego w tej chwili nie sprawdzę, dopiero po dostwie mogę sprawdzi co przysłali.
Po ostatniej rozmowie (w piątek) praktycznie straciłem nadzieję że go u nich kupię, a tymbardziej po starej cenie, a tu niespodzianka - wczoraj dostałem maila że dziś mam odebrać szkło. Szok
Wieczorem napiszę czy się udało
Daj koniecznie znać czy kupiłeś w tej cenie, ciekawy jestem. Czy ktoś jeszcze zna podobne przypadk czy tylko moich klientów jakoś tak olewają?
[ciach]
A możesz mi powiedzieć jak to się ma do rzeczywistości ?
Jak paliwo kosztowało już prawie 5pln/1l to wszyscy ceny windowali bo paliwo poszło w górę.. ale jak paliwo staniało na 3,30pln/1l to ceny ABSOLUTNIE NIE, a niby dlaczego ? Kto o tym zadecydował ?
Podwyżki ? Czemu nieee...
Szybciuuuutko zejdą na ziemię bo klientów nie będzie a żyć trzeba, lokal zapłacić, ZUS, KRUS, ABW, ABS, ABR... :razz:
Nie przesadzajcie Panowie z tym wzajemnym obrażaniem się.
@Foto-net jesli uraziłem Cie moją wypowiedzią to jest mi przykro. Nie miałem intencji Cie obrażać. Komentuje tylko jak to wszystko wygląda z mojego punktu widzenia.
@YaneC lubisz walkę z wiatrakami? I tak nic nie zdziałasz w tej sprawie. To Foto-net jest tutaj sprzedawcą i to on ustala ceny w swoim sklepie. Nie podobają się, to nikt Cie nie zmusza do kupowania. Wkurzają Cie podwyżki Sigmy - nie kupuj Sigmy. Jako użytkownik Canona nic nie tracisz bo na szczęście Sigma nie jest monopolistą na tym rynku. Jedynym stratnym tu może być Foto-net, ponieważ może stracić klientów.
Wyjdźmy szybko z tej piaskownicy bo takie obrażanie i tak nic nie zmieni...
Pozdrawiam