Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 83

Wątek: Sigma drożeje

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Nie przesadzajcie Panowie z tym wzajemnym obrażaniem się.
    @Foto-net jesli uraziłem Cie moją wypowiedzią to jest mi przykro. Nie miałem intencji Cie obrażać. Komentuje tylko jak to wszystko wygląda z mojego punktu widzenia.Wkurzają Cie podwyżki Sigmy - nie kupuj Sigmy. Jako użytkownik Canona nic nie tracisz bo na szczęście Sigma nie jest monopolistą na tym rynku. Jedynym stratnym tu może być Foto-net, ponieważ może stracić klientów.
    Nie obraziłeś mnie, rozumiem Twój punkt widzenia dlatego tłumaczę, na paliwie się nie znam ale w telewizji mówili, że o akcyzę z cenami chodzi. Ceny kształtuje rynek i dostępność towaru obecnie na rynku foto. Sklepy chca sprzedawać więc przescigają się na skąpcu w pozycjonowaniu cen, każdy chce kupić tanio (dlatego też japanfoto miało taki ruch niestety). Poz atym wchodzą czynniki dostawcy. Jeżeli nie chcecie nie będę zamieszczał informacji o nowych cenach na sigme, zrobiłem to po to abyście mogli ew. zrewidować swoje plany zakupowe, sam nie lubię być zaskakiwany. Nikogo nie namawiam do kupowania czegokolwiek.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Cena ma być przyjazna, niezależnie od tego, czy to ma sens i oparcie w rzeczywistości...
    Też jestem zwolennikiem przyjaznych cen. Liczby nie kłamią, skoro euro podrożało o 1,2 zł liczmy więc o więcej niż 20%. USD o 1 zł więc liczmy 30%. Większość cen nie wzrosła tak bardzo (pomijam wyjątkowe przypadki), uwzględniając również podniesienie cen przez producentów. Patrząc na liczby każda cena rosnąca poniżej 20% na produkty importowane, będzie przyjazna z punktu widzenia realiów rynkowych. Z punktu widzenia kupującego cena przyjazna to zwykle pierwsze 5 pozycji na ceneo lub cena taka jak przed podwyżką. Mamy tu duża względność w postrzeganiu ceny. Niestety nic ona nie zmienia, bo liczby jej nie podlegają.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 03-02-2009 o 12:36 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

myśle foto-net że informacja jest zawsze bardzo cenna.. Szczególnie jeśli bedziesz zamieszał info o promocjach bo wtedy z pewnością sporo osób z takiej oferty skorzysta. natomiast informacja kontekstowa "kupujcie bo zaraz bedzie drożej" już na nikogo nie działa. Wiekszość z userów ma całkiem sporo sprzętu i ma czym fotografować. spokojnie przetrwają kilka miesiecy bez zakupów ;-).

reasumując. jak najbardziej czekamy na Twoje informacje i nie ma co sie wzajemnie obrażać. , ale niech bedą to informacje o promocjach /obniżkach/ bo tylko te zachęcą do wydania pieniążka w obecnej sytuacji a i zapewniam że takie info bedzie ciepło przyjęte przez userów któzy są najzwyczajnie rozdraznieni kolejnymi zapowiedziami podwyżek w połączeniu z zapowiedzią cięcia płac
    Osobiście czekam na realną promocję na sigme 50/1,4. bedzie to kupię. nie bedzie , cóż obejde sie bez tej sigmy. tak to działa.

mam nadzieję że nikogo swoim postem nie uraziłem bo jakośtak nerwowo dziś tutaj
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 03-02-2009 o 12:46

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Osobiście czekam na realną promocję na sigme 50/1,4.
    Obawiam się, że poczekasz jeszcze baaardzo długo. Szczególnie w kontekście jej nowej ceny.

Uzależniony

Domyślnie

obecnie nowe "zabawki" foto to jest dalece nie towar pierwszej potrzeby. Poczekam. Po wynikach sprzedazy za pierwszy kwartał 2009 producenci/sklepy zmiękną. i mysłe że nie dalej jak w połowie roku zaczną promocje czyli tak naprawdę sprzedaż po cenach z 2008 roku. żadna firma nie przełknie aż tak drastycznych spadków sprzedazy. Zresztą, zostawiajać już rynek PL. w euro ale też stanach popyt maleje w tempie kilka % miesiecznie co widać po korektach planowanych zysków przez firmy branży foto. Canon o ile pamiętam zredukował planowany zysk na 2009 o ponad 70 % . czyli zostało niewiele tego zysku a realnie pewnie ocierają sie o straty
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 03-02-2009 o 12:56

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    No pierwsi już zeszli, nawet nieco niżej
    Mnie to akurat rozbawiło :-)

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Osobiście czekam na realną promocję na sigme 50/1,4. bedzie to kupię. nie bedzie , cóż obejde sie bez tej sigmy.
    A ja na wersję z działającym AF :-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 03-02-2009 o 12:57

smocza_jama
    Guest

Domyślnie

Mam mieć w tym tygodniu 50mm 1.4 po starej cenie. Zobaczymy jak to wypadnie w praktyce. A może 50mm za prawie 2tyś będzie miał lepszy AF?

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

ja również dzisiaj kupiłem sigme jeszcze po starej cenie 30 1.4
    Mam nadzieje ze nie będę żałować tego zakupu bo zrezygnowałem z c28/1.8.
    Pierwsze wrażenia - na plus sigmy... no ale pożyjemy...zobaczymy
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Hi hi, nie ma to jak postraszyć wcześniej klientów podwyżką a teraz łaskawie zrobić "promocję" do końca miesiąca
    Odnoszę podobne wrażenie. Z jednej strony udział w rozmowach na temat cen oraz dostępności sprzętu, z drugiej zaś dyskretne próby pozyskania klientów. Nie piszę tego z zawiści, żalu czy też złośliwości, po prostu czytając ten (i nie tylko ten) wątek, odnoszę takie a nie inne wrażenie.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 04-02-2009 o 01:49
    EOS + Speedlite

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Zgodnie z waszym regulaminem:
    "Wszelkie informacje o produktach umieszczone na stronie www.euro.com.pl, w szczególności opisy, parametry techniczne i użytkowe, ceny stanowią zaproszenie do zawarcia umowy w rozumieniu art. 71 k.c., zgodnie z warunkami Regulaminu."

Odpowiedziałem na zaproszenie a wy potwierdziliście przyjęcie zaproszenia. Jest więc umowa.

A ja mam takie pytanie: jak to wygląda u Was? Bo cały czas macie stare ceny na obiektywy, których nie macie na stanie. Na przykład Canon EF 15 mm f/2.8 Fisheye za 2089, Canon EF 28 mm f/1.8 USM za 1399. Po złożeniu zamówienia odrzucacie takie oferty czy realizujecie je tak długo, aż ceny spadną do poziomu, w którym opłaci się Wam go zamówić po cenie jak na stronie www?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    A ja mam takie pytanie: jak to wygląda u Was? Bo cały czas macie stare ceny na obiektywy, których nie macie na stanie. Na przykład Canon EF 15 mm f/2.8 Fisheye za 2089, Canon EF 28 mm f/1.8 USM za 1399. Po złożeniu zamówienia odrzucacie takie oferty czy realizujecie je tak długo, aż ceny spadną do poziomu, w którym opłaci się Wam go zamówić po cenie jak na stronie www?
    Istotnie mamy stare ceny bo na rynku nie ma towaru i nie wiadomo kiedy i w jakich cenach się pojawi. Dlatego na głównej stronie mamy ku temu stosowny zapis. Wszystkie praktycznie sklepy maja jeszcze stare ceny i nie mają towaru.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów