Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 83

Wątek: Sigma drożeje

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

@ foto-net Padło już tu pytanie o modele oznaczone gwiazdką. Dopytam jeszcze: czy to modele do Nikona czy też najnowsze wersje, również do Canona tyle, że z HSM ?

can-on
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Nie zaopatrujemy się ponieważ nie realizują zleceń Nie chodziło o to aby się tam zaopatrzyć. Chodziło o coś zupełnie innego. Przychodzi klient i mówi - "Panie bo w euro jest tak tanio", a ja mówię no jest ale sprzedają kurz z półki. On na to - bzdury - no to zamówiłem.
    Ja na początku stycznia zamówiłem w euro EF-S 10-22 w cenie 2349, potem ceny wszędzie podskoczyły do ok. 2,5kPLN, w euro do ponad 2,9kPLN, a na każde pytanie dostawałem odpowiedź że nie wiadomo kiedy będzie dostawa... Po ostatniej rozmowie (w piątek) praktycznie straciłem nadzieję że go u nich kupię, a tymbardziej po starej cenie, a tu niespodzianka - wczoraj dostałem maila że dziś mam odebrać szkło. Szok
    Wieczorem napiszę czy się udało

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mała korekta, zadecydowano, że ceny polecą od połowy miesiąca w górę a ponieważ spodziewamy się dostawy w międzyczasie jest szansa się zaopatrzyć. Planowa data 16 luty więc sądzę, ze spokojnie do końca miesiąca będzie można się zaopatrzyć.
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Hi hi, nie ma to jak postraszyć wcześniej klientów podwyżką a teraz łaskawie zrobić "promocję" do końca miesiąca
    Dokładnie!!! Na forum Nikona też założyłeś taki wątek, czy tylko nas tak lubisz? A może to taki "chłyt martetindowy"... (joking)
    A jeśli o mnie chodzi to już od jakiegoś czasu dojrzewam do Sigmy 30 f/1.4 (na 35L kaski mi szkoda) ale jeśli dojdzie do sugerowanych podwyżek to po prostu nie kupie tego szkła. Bez niego też przeżyje i założę się, że nie jestem sam w takim toku myślenia.
    Ostatnio edytowane przez caveman ; 03-02-2009 o 09:38

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Dokładnie!!! Na forum Nikona też założyłeś taki wątek, czy tylko nas tak lubisz? A może to taki "chłyt martetindowy"... (joking)
    Sluchaj, o co ci chodzi? Osoby wypowiadające sie w ten sposób (niekonstruktywny i zawistny) sprawiają, że osoby mi podobne traca ochotę do pisania tego typu informacji, które jak mniemam dla wielu sa pomocne. Boli cie to? W Twojej wypowiedzi czuć sarkazm i złośliwość. Rozumiem, że jako sprzedawca,jak każdy sprzedawca, jestem Twoim wrogiem ale niektórzy inaczej do tego podchodzą, zmień myślenie na lateralne.
    Nie rozumiem takich ludzi i proszę nie tłumacz mi tego bo obawiam się, że i tak nie zrozumiem. Macie informacje z pierwszej reki to źle, nie macie narzekacie.

Obiektyw pełnoklatkowy, telezoom 120-400/4.5-5.6 APO DG OS HSM Sigma 1 599,00
    Obiektyw pełnoklatkowy, telezoom 135-400/4.5-5.6 APO DG Sigma 3 199,00

Tak, jest pomyłka, przepraszam

Objaśnij proszę znaczenie gwiadek * w cenniku - domyślam się, że chodzi o model dla Nikona?

Tak, to nasze oznaczenie odnosi się do mocowania Nikon w opcji.

foto-net Padło już tu pytanie o modele oznaczone gwiazdką. Dopytam jeszcze: czy to modele do Nikona czy też najnowsze wersje, również do Canona tyle, że z HSM ?

Niestety tego w tej chwili nie sprawdzę, dopiero po dostwie mogę sprawdzi co przysłali.

Po ostatniej rozmowie (w piątek) praktycznie straciłem nadzieję że go u nich kupię, a tymbardziej po starej cenie, a tu niespodzianka - wczoraj dostałem maila że dziś mam odebrać szkło. Szok
    Wieczorem napiszę czy się udało

Daj koniecznie znać czy kupiłeś w tej cenie, ciekawy jestem. Czy ktoś jeszcze zna podobne przypadk czy tylko moich klientów jakoś tak olewają?

Początki nałogu

Domyślnie

Mylisz się, sprzedawcy nie decydują o cenie tylko rynek i wolna konkurencja
    [ciach]
    A możesz mi powiedzieć jak to się ma do rzeczywistości ?
    Jak paliwo kosztowało już prawie 5pln/1l to wszyscy ceny windowali bo paliwo poszło w górę.. ale jak paliwo staniało na 3,30pln/1l to ceny ABSOLUTNIE NIE, a niby dlaczego ? Kto o tym zadecydował ?
    Podwyżki ? Czemu nieee...
    Szybciuuuutko zejdą na ziemię bo klientów nie będzie a żyć trzeba, lokal zapłacić, ZUS, KRUS, ABW, ABS, ABR... :razz:

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    [ciach]
    A możesz mi powiedzieć jak to się ma do rzeczywistości ?
    Nie sprzedaję paliwa (ale poczytaj ew. o akcyzie).
    Ceny? skapiec.pl
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Szybciuuuutko zejdą na ziemię bo klientów nie będzie a żyć trzeba, lokal zapłacić, ZUS, KRUS, ABW, ABS, ABR... :razz:
    No pierwsi już zeszli, nawet nieco niżej
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 03-02-2009 o 11:24 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Nie sprzedaję paliwa (ale poczytaj ew. o akcyzie).
    Ceny? skapiec.pl
    No pierwsi już zeszli, nawet nieco niżej
    No comments...

Ty chyba sprzątasz w sklepie, prawda ?
    Za ladą z takim poziomem to chyba nie miałbyś odwagi stanąć ?

Co za argumentacja...

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie przesadzajcie Panowie z tym wzajemnym obrażaniem się.
    @Foto-net jesli uraziłem Cie moją wypowiedzią to jest mi przykro. Nie miałem intencji Cie obrażać. Komentuje tylko jak to wszystko wygląda z mojego punktu widzenia.
    @YaneC lubisz walkę z wiatrakami? I tak nic nie zdziałasz w tej sprawie. To Foto-net jest tutaj sprzedawcą i to on ustala ceny w swoim sklepie. Nie podobają się, to nikt Cie nie zmusza do kupowania. Wkurzają Cie podwyżki Sigmy - nie kupuj Sigmy. Jako użytkownik Canona nic nie tracisz bo na szczęście Sigma nie jest monopolistą na tym rynku. Jedynym stratnym tu może być Foto-net, ponieważ może stracić klientów.
    Wyjdźmy szybko z tej piaskownicy bo takie obrażanie i tak nic nie zmieni...
    Pozdrawiam

Zablokowany

Domyślnie

Ty chyba sprzątasz w sklepie, prawda ?
    Za ladą z takim poziomem to chyba nie miałbyś odwagi stanąć ?
    Czy możesz mi Januszu napisać dlaczego mnie obrażasz?

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czy możesz mi Januszu napisać dlaczego mnie obrażasz?
    Bo to nic nie kosztuje...

Wielu z nas tkwi "korzeniami" w poprzednim ustroju. Niestety. Cena ma być przyjazna, niezależnie od tego, czy to ma sens i oparcie w rzeczywistości...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów