Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 83

Wątek: Sigma drożeje

Uzależniony

Domyślnie

co teraz. sprzedadzą te 17-55 u siebie z roczną gwarancją? Bo z ichniejszej dystrybucji jest chyba dwuletnia a z PL rok..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    jeśli przeliczą nam wypłaty jak piszesz po 4 zeta to ceny "urzędowe" ( sa wogóle takie ?? ) tez zostaną przeliczone po 4 zeta

natomiast podmiot gospodarczy jest podmiotem przywatnym i nikt cen sprzedaży mu nie narzuca. teoretycznie powinny być równierz przeliczone po 4 zł, ale z drugiej strony nikt nie broni ci oferować 5 D za 100 000 zł.

po prostu jak będzie za drogo powędrujemy na zakupy na zachód, jak będzie za tanio zachód przywedruje na zakupy do nas
    Oczywiście masz rację, ale sam przyznasz, że ze względów praktycznych lepiej jest towar obmacać i kupić na miejscu, a w razie czego mieć respektowaną w Polsce gwarancję. Prawa rynkowe są jednak inne - sam w zeszłym roku skorzystałem z mocnej złotówki i nie bacząc na brak gwarancji sprowadziłem sobie jeden obiektyw ze Stanów, jeden z Hong Kongu, jeden z Wielkiej Brytanii, poza tym kilka gadżetów typu telekonwerter, pilot bezprzewodowy czy nawet filtry, zapasowe akumulatorki i dekielki. Klient idzie tam gdzie jest taniej. I myślę, że w zeszłym roku polskie sklepy fotograficzne mocno to odczuły.
    Siem de i kilka obiektyvoof

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kashpir_pl Zobacz posta
    Klient idzie tam gdzie jest taniej. I myślę, że w zeszłym roku polskie sklepy fotograficzne mocno to odczuły.
    Szczególnie, że większość zanotowała 100% wzrost sprzedaży, wystarczy poczytać raporty. A najtaniej było w japanfoto
    Sklepy odczują to teraz, szczególnie te które wydawały pieniądze na podstawie prognoz nie rozsądnej oceny sytuacji na rynku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Panie Boże, wejdźmy już wreszcie do strefy Euro, choćby tylko po to, żeby nie trzeba było takich bredni wysłuchiwać.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/ERM_II
    Dzięki za link. A w mojej wypowiedzi chodziło mi o to, że nikt na dzisiaj nie powie na 100%, że kurs konwersji wyniesie 4,50 czy 3,50. A ja tak sobie pi razy oko wyśrodkowałem kursy z ostatniego roku :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Szczególnie, że większość zanotowała 100% wzrost sprzedaży, wystarczy poczytać raporty. A najtaniej było w japanfoto
    Sklepy odczują to teraz, szczególnie te które wydawały pieniądze na podstawie prognoz nie rozsądnej oceny sytuacji na rynku.
    Boję się myśleć jakby dobrze się sklepom wiodło gdyby Polacy nie kupowali nic za granicą :-)
    Ostatnio edytowane przez kashpir_pl ; 02-02-2009 o 15:37 Powód: Automerged Doublepost
    Siem de i kilka obiektyvoof

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    A jak myślisz, gdzie jest sprzet którego brakuje w naszych sklepach?
    .

www.ebay.de ??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    Z pewnością przejście na euro będzie korzystne, pytanie tylko jak bardzo.

mamy szanse stać siedrugimi chinami. prz przeliczeniu ojro w okolicy czwórki średnia wypłata wyniesie szesc stów ( przy zachodniej 1700 - 2 000 ) to kapitał europejski będzie walił dzrzwiami i oknami a my będziemy zapitalać na 3 zmiany za pińcet na miesiąc
    Ostatnio edytowane przez kicha ; 02-02-2009 o 15:48 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

no dokładnie. jakoś zapominamy że mówimy o kraju w który średnia krajowa wynosi 500-600 stówek euro.tyle zarabia średniostatystyczny polak.
    drugimi chinami ? hmmm..... tam nikt juz nie "zapitala" za 100 euro . Może parę lat temu tak ale nie dziś. nie powielajmy stereotypów.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 02-02-2009 o 16:04

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    foto-net.Sprzedajecie sprzęt to doskonale wiecie że ta cena na mkII jest zaporowa. Ile puszek po tej cenie znajdzie klienta?
    Strasznie biadolisz Zaporowa to była cena 5D 3 lata temu, a jakoś Canon nie upadł. Zrób jeszcze wątek na temat wysokich cen mercedesów. Niemcy też chyba na głowę upadli, sprzedają tak drogie auta, statystycznego Polaka na nie nie stać.
    Cały czas biadolisz, jak to cena mkII jest zabójcza, a jednocześnie czekasz na dostawę aparatu... No chyba że tylko piszesz że czekasz, bo jednak wszyscy inni którzy chcieli to już kupili.

Uzależniony

Domyślnie

ale zauważ że czekam na dostawę po rozsądnej cenie (eurortvagd). za proponowaną obecnie cenę nie kupię. i mam wrażenie że nie tylko ja czekam bo przedemną jeszcze jakas tak ok 100 innych kolejkowiczów czeka równiez. co do mercedesów. nie wiem czy sie orientowałeś ale samochody akurat tanieją. może nie mercedesy ale te bardziej popularne jak najbardziej.Silna konkurencja na rynku robi swoje.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 02-02-2009 o 16:17

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Całkiem prawdopodobne jest to, że i Tamron za jakiś czas może podwyższyć ceny - to w sumie jest jeden rynek, wszyscy patrzą na wszystkich.
    To już się stało faktem - od 1 lutego nowy cennik. Przykładowo - 130 zł więcej za 17-50, 400 zł więcej za 70-200 ...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    Z pewnością przejście na euro będzie korzystne, pytanie tylko jak bardzo.
    To wcale nie jest takie oczywiste...

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    mamy szanse stać siedrugimi chinami.
    Nie miałbym w gruncie rzeczy nic przeciwko temu, żeby stać się drugimi Chinami.

Lepszy kapitalizm pod przykrywką komunizmu niż socjalizm pełną gębą.

Lepiej mieć wzrost gospodarczy = 13% niż stać w miejscu (lub wręcz się cofać w rozwoju) jak kraje WE...

PS: A wracając do tematu to chyba spróbuję dorwać Sigmę 30mm jeszcze przed podwyżką...

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów