Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Wątek: Sigma drożeje

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Nie przesadzajcie Panowie z tym wzajemnym obrażaniem się.
    @Foto-net jesli uraziłem Cie moją wypowiedzią to jest mi przykro. Nie miałem intencji Cie obrażać. Komentuje tylko jak to wszystko wygląda z mojego punktu widzenia.Wkurzają Cie podwyżki Sigmy - nie kupuj Sigmy. Jako użytkownik Canona nic nie tracisz bo na szczęście Sigma nie jest monopolistą na tym rynku. Jedynym stratnym tu może być Foto-net, ponieważ może stracić klientów.
    Nie obraziłeś mnie, rozumiem Twój punkt widzenia dlatego tłumaczę, na paliwie się nie znam ale w telewizji mówili, że o akcyzę z cenami chodzi. Ceny kształtuje rynek i dostępność towaru obecnie na rynku foto. Sklepy chca sprzedawać więc przescigają się na skąpcu w pozycjonowaniu cen, każdy chce kupić tanio (dlatego też japanfoto miało taki ruch niestety). Poz atym wchodzą czynniki dostawcy. Jeżeli nie chcecie nie będę zamieszczał informacji o nowych cenach na sigme, zrobiłem to po to abyście mogli ew. zrewidować swoje plany zakupowe, sam nie lubię być zaskakiwany. Nikogo nie namawiam do kupowania czegokolwiek.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Cena ma być przyjazna, niezależnie od tego, czy to ma sens i oparcie w rzeczywistości...
    Też jestem zwolennikiem przyjaznych cen. Liczby nie kłamią, skoro euro podrożało o 1,2 zł liczmy więc o więcej niż 20%. USD o 1 zł więc liczmy 30%. Większość cen nie wzrosła tak bardzo (pomijam wyjątkowe przypadki), uwzględniając również podniesienie cen przez producentów. Patrząc na liczby każda cena rosnąca poniżej 20% na produkty importowane, będzie przyjazna z punktu widzenia realiów rynkowych. Z punktu widzenia kupującego cena przyjazna to zwykle pierwsze 5 pozycji na ceneo lub cena taka jak przed podwyżką. Mamy tu duża względność w postrzeganiu ceny. Niestety nic ona nie zmienia, bo liczby jej nie podlegają.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 03-02-2009 o 12:36 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów