Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Wątek: Sigma drożeje

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

Mała korekta, zadecydowano, że ceny polecą od połowy miesiąca w górę a ponieważ spodziewamy się dostawy w międzyczasie jest szansa się zaopatrzyć. Planowa data 16 luty więc sądzę, ze spokojnie do końca miesiąca będzie można się zaopatrzyć.

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    ale zauważ że czekam na dostawę po rozsądnej cenie (eurortvagd). za proponowaną obecnie cenę nie kupię. i mam wrażenie że nie tylko ja czekam bo przedemną jeszcze jakas tak ok 100 innych kolejkowiczów czeka równiez. co do mercedesów. nie wiem czy sie orientowałeś ale samochody akurat tanieją. może nie mercedesy ale te bardziej popularne jak najbardziej.Silna konkurencja na rynku robi swoje.
    Życzę Ci powodzenia. Oto co ja od nich dostałem:

-----------------
    Zamówienie nr 132414/2008

Zamówienie zostało anulowane z powodu braku możliwości sprowadzenia produktu.
    Brak produktu. Towar wycofany z oferty. (oczywiście w ofercie był nadal ale drożej)
    ------------------
    To ma być żart? Zawarliśmy umowę K/S i oczekuję, że się z niej wywiążecie. Aparaty są ogólnodostępne na rynku.
    Proszę mi nie pisać bzdur, tylko zrealizować zamówienie. Zgodnie z prawem nie możecie tak po prostu anulować zamówienia.
    Zawarliśmy umowę i nie odpuszczę, musicie się z niej wywiązać. Moi klienci oczekują na ten sprzęt i jeżeli poniosę jakiekolwiek koszta lub straty z tego tytułu będę dochodził swoich praw.
    Wasza oferta nie była oznaczona jako promocyjna - uprzedzam, więc powoływanie się na koniec promocji nic nie da. Zabezpieczyłem wszelką dokumentację.
    Podaliście w ofercie jasno termin - do 14 dni dostarczenia towaru!
    ------------------
    Witam,

Nie zawarliśmy umowy kupna/sprzedaży. (akurat gucio prawda)

Nasza strona internetowa nie jest ofertą handlową o czym uprzedzamy w regulaminie, który Pan zaakceptował.
    ------------------
    Szanowny Panie Jakubie, zwarliśmy taka umowę. To nie musi być oferta handlowa.

"Nasza strona internetowa nie jest ofertą handlową o czym uprzedzamy w regulaminie, który Pan zaakceptował."
    http://www.euro.com.pl/regulamin.xml

prosze wskazac miejsce takiego zapisu i bzdur mi tu nie pisać.

Przypominam, że jednym ze sposobów zawierania umów jest tryb ofertowy. W skrócie polega on na
    złożeniu oferty przez jedną ze stron (zwaną oferentem) oraz zaakceptowaniu jej
    przez drugą stronę (zwaną oblatem). Zgodnie z art. 66. § kc. oświadczenie
    drugiej stronie woli zawarcia umowy stanowi ofertę, jeżeli określa istotne
    elementy tej umowy np. cenę i przedmiot sprzedaży - a tak właśnie było. W związku z tym, zapis w waszym regulaminie jest niezgodny
    z aktualnym stanem prawnym i nie może być wiążący to po pierwsze a zastrzeżenie

Zgodnie z art. 66. § 1 Kodeksu cywilnego oferta złożona w postaci
    elektronicznej wiąże składającego, jeżeli druga strona niezwłocznie potwierdzi
    jej otrzymanie.

Zgodnie z tym zapisem w dniu 2008-08-07 09:50 otrzymałem mail od Pana o tytule:
    Potwierdzenie zamówienia RTV EURO AGD.
    Za potwierdzenie więc bardzo dziękuje, bo właśnie w tym momencie zawarliśmy umowę kupna/sprzedaży
    i jak wyżej:

Zgodnie z art. 70. § 1. w razie wątpliwości umowę poczytuje się za zawartą w
    chwili otrzymania przez składającego ofertę oświadczenia o jej przyjęciu, a
    jeżeli dojście do składającego ofertę oświadczenia o jej przyjęciu nie jest
    wymagane - w chwili przystąpienia przez drugą stronę do wykonania umowy.

Zgodnie z waszym regulaminem:
    "Wszelkie informacje o produktach umieszczone na stronie www.euro.com.pl, w szczególności opisy, parametry techniczne i użytkowe, ceny stanowią zaproszenie do zawarcia umowy w rozumieniu art. 71 k.c., zgodnie z warunkami Regulaminu."

Odpowiedziałem na zaproszenie a wy potwierdziliście przyjęcie zaproszenia. Jest więc umowa.

Uprzejmie proszę o ustosunkowanie się do tych zapisów.
    Proszę wskazać w waszym regulaminie zapis w którym określacie moment zawarcia umowy i zapis dający Wam prawo zerwania tej umowy lub wycofania się z niej.

" Zamówienie zostało anulowane z powodu braku możliwości sprowadzenia produktu."

To jest kłamstwo, te aparaty są na rynku.
    ------------------
    Witam,
    Jeśli ma Pan zastrzeżenia do naszego stanowiska może Pan złożyć oficjalną reklamację.
    Poniżej link do formularza.
    http://www.euro.com.pl/reklamacje.xml
    Pozdrawiam
    Jakub Jedrzejczyk

Nadmienię, że chodziło o nikona D80 w okresie zmiany cen.
    Tyle na ten temat.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 02-02-2009 o 16:39 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów