Mała korekta, zadecydowano, że ceny polecą od połowy miesiąca w górę a ponieważ spodziewamy się dostawy w międzyczasie jest szansa się zaopatrzyć. Planowa data 16 luty więc sądzę, ze spokojnie do końca miesiąca będzie można się zaopatrzyć.
Życzę Ci powodzenia. Oto co ja od nich dostałem:
-----------------
Zamówienie nr 132414/2008
Zamówienie zostało anulowane z powodu braku możliwości sprowadzenia produktu.
Brak produktu. Towar wycofany z oferty. (oczywiście w ofercie był nadal ale drożej)
------------------
To ma być żart? Zawarliśmy umowę K/S i oczekuję, że się z niej wywiążecie. Aparaty są ogólnodostępne na rynku.
Proszę mi nie pisać bzdur, tylko zrealizować zamówienie. Zgodnie z prawem nie możecie tak po prostu anulować zamówienia.
Zawarliśmy umowę i nie odpuszczę, musicie się z niej wywiązać. Moi klienci oczekują na ten sprzęt i jeżeli poniosę jakiekolwiek koszta lub straty z tego tytułu będę dochodził swoich praw.
Wasza oferta nie była oznaczona jako promocyjna - uprzedzam, więc powoływanie się na koniec promocji nic nie da. Zabezpieczyłem wszelką dokumentację.
Podaliście w ofercie jasno termin - do 14 dni dostarczenia towaru!
------------------
Witam,
Nie zawarliśmy umowy kupna/sprzedaży. (akurat gucio prawda)
Nasza strona internetowa nie jest ofertą handlową o czym uprzedzamy w regulaminie, który Pan zaakceptował.
------------------
Szanowny Panie Jakubie, zwarliśmy taka umowę. To nie musi być oferta handlowa.
"Nasza strona internetowa nie jest ofertą handlową o czym uprzedzamy w regulaminie, który Pan zaakceptował."
http://www.euro.com.pl/regulamin.xml
prosze wskazac miejsce takiego zapisu i bzdur mi tu nie pisać.
Przypominam, że jednym ze sposobów zawierania umów jest tryb ofertowy. W skrócie polega on na
złożeniu oferty przez jedną ze stron (zwaną oferentem) oraz zaakceptowaniu jej
przez drugą stronę (zwaną oblatem). Zgodnie z art. 66. § kc. oświadczenie
drugiej stronie woli zawarcia umowy stanowi ofertę, jeżeli określa istotne
elementy tej umowy np. cenę i przedmiot sprzedaży - a tak właśnie było. W związku z tym, zapis w waszym regulaminie jest niezgodny
z aktualnym stanem prawnym i nie może być wiążący to po pierwsze a zastrzeżenie
Zgodnie z art. 66. § 1 Kodeksu cywilnego oferta złożona w postaci
elektronicznej wiąże składającego, jeżeli druga strona niezwłocznie potwierdzi
jej otrzymanie.
Zgodnie z tym zapisem w dniu 2008-08-07 09:50 otrzymałem mail od Pana o tytule:
Potwierdzenie zamówienia RTV EURO AGD.
Za potwierdzenie więc bardzo dziękuje, bo właśnie w tym momencie zawarliśmy umowę kupna/sprzedaży
i jak wyżej:
Zgodnie z art. 70. § 1. w razie wątpliwości umowę poczytuje się za zawartą w
chwili otrzymania przez składającego ofertę oświadczenia o jej przyjęciu, a
jeżeli dojście do składającego ofertę oświadczenia o jej przyjęciu nie jest
wymagane - w chwili przystąpienia przez drugą stronę do wykonania umowy.
Zgodnie z waszym regulaminem:
"Wszelkie informacje o produktach umieszczone na stronie www.euro.com.pl, w szczególności opisy, parametry techniczne i użytkowe, ceny stanowią zaproszenie do zawarcia umowy w rozumieniu art. 71 k.c., zgodnie z warunkami Regulaminu."
Odpowiedziałem na zaproszenie a wy potwierdziliście przyjęcie zaproszenia. Jest więc umowa.
Uprzejmie proszę o ustosunkowanie się do tych zapisów.
Proszę wskazać w waszym regulaminie zapis w którym określacie moment zawarcia umowy i zapis dający Wam prawo zerwania tej umowy lub wycofania się z niej.
" Zamówienie zostało anulowane z powodu braku możliwości sprowadzenia produktu."
To jest kłamstwo, te aparaty są na rynku.
------------------
Witam,
Jeśli ma Pan zastrzeżenia do naszego stanowiska może Pan złożyć oficjalną reklamację.
Poniżej link do formularza.
http://www.euro.com.pl/reklamacje.xml
Pozdrawiam
Jakub Jedrzejczyk
Nadmienię, że chodziło o nikona D80 w okresie zmiany cen.
Tyle na ten temat.