Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 83

Wątek: Sigma drożeje

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Przy takich cenach definitywnie rezygnuję z Sigmy, choć rozważałem 50mm f/1.4,

Oj, spadnie sprzedaż Sigmie, bardzo spadnie...
    Nie nadrobią tego wyższą marżą.

też rozważałem zakup tej Sigmy zamiast C . w sumie to rozwój sytuacji (ceny) pomógł mi w podjęciu decyzji o rezygnacji z tego zakupu. może i dobrze sie stało

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Coś się poprawiło z serwisem Tamrona, a raczej z jego brakiem?? Coś umknęło mojej uwadze??
    Osobiście nic nie wiem o poprawie.
    Na forum wszakże znalazłem zapis jednego z kolegów, że wysłał T17-50/2,8 do kalibracji do tego serwisu i podobno T to zniósł dobrze. Więc potencjalnie jest poprawa.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    też rozważałem zakup tej Sigmy zamiast C . w sumie to rozwój sytuacji (ceny) pomógł mi w podjęciu decyzji o rezygnacji z tego zakupu. może i dobrze sie stało

no i tak trzeba na to spojrzec. tak to byscie kupili i muielibyście sie meczyć z tą sigmą. a tak to cena dogoniła canona i dzięki temu kupicie lepszy towar

czyli wyszło na PLUS

trzeba sie cieszyć :razz:

Domyślnie

A coś wiadomo o oficjalnych cenach Canona? Mówiło się o kolejnych podwyżkach od 1 lutego.
    Digital manipulation kills photography.

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie Juz drozeje Canon

canon

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    mylisz się i chyba nie wiesz co to obrót

dwa szkła po 1 000 zł dają taki sam obrót jak jedno za 2 000 zł i zarobek też taki sam. więc wychodzi na to samo

więc przestańcie biadolić bo od tego ceny sprzetu nie spadną a i cena euro też nie

Przy bardzo wielkim uproszczeniu jedno szkło za 2000 rzeczywiście robi to samo co dwa po tysiąc.

Miałbyś teoretycznie racje, gdyby nie fakt, że zwiększając cenę o 30%, maleje popyt, a zatem i ilość zakupionego sprzętu i tutaj już przychodzi do łask taka dziedzina jak wróżenie z fusów czyli statystyka i inne mądre działy matematyki. Niestety, to co się obliczy, nie zawsze ma pokrycie w rzeczywistości. Nie da się przewidzieć co się stanie po podwyżce, można sobie tylko gdybać. Historia jednak uczy, że podniesienie cen to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę.

Masz rację - przestańmy biadolić i lepiej kupujmy to co kosztowało kiedyś 2zł teraz po 5zł. Od biadolenia i marudzenia, może się bardzo wiele zmienić. Gdyby to nic nie dawało to nadal żylibyśmy "pod skrzydełkiem" komunistycznym. Jak by się wszyscy zmówili i nikt by tego nie kupił to jak myślisz? Co by zrobiła taka sigma? 70-300 APO za 5000zł?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kol Zobacz posta
    Myśłałem że szaleństwo ma swoje granice. jednak nie ma. czekamy kto pierwszy sie pochwali mkII kupioną za 9499 :-D:-D:-D

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Co by zrobiła taka sigma? 70-300 APO za 5000zł?

nie mozna tego wykluczyć. w zasadzie tak się powinno stać. spada popyt - rosną ceny

a co do biadolenia to chodziło mi o to że tak sie marticie co sie z tą sigmą stanie w Polsce jakbyście mieli w tej spółce udziały. A niech zbankrutuje w cholere !!

Przecierz zawsze mozecie ściągnąc szkiełko przez TIPa z UE. nie żyjemy w zaścianku i nie jesteśmy skazani na dystrybutora dozywotnio. podnieśli ceny - a niech sobie podnosza. w każdym razie wasze utyskiwania i popłakiwanie na 100 % nie spowoduje że nagle dystrybutor do kazdego egzemplarza niczym Robin Hood zacznie dopłacać po 500 zł, wiec nie mają one sensu. no chyba ze Polak uwielbia narzekać. no to se ponarzekajta

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Myśłałem że szaleństwo ma swoje granice. jednak nie ma. czekamy kto pierwszy sie pochwali mkII kupioną za 9499 :-D:-D:-D
    Niemcy średnio 1900 euro + 22% VAT (sklepy mające towar)
    USA w BH 2700 USD + tax (7-14%)

tanio 9500 jeszcze... to nie szaleństwo to niestety realia rynku. A u nas kumulacja - ceny podnosi producent oraz waluta. Myślę, że jeszcze nieco podrożeje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    Przecierz zawsze mozecie ściągnąc szkiełko przez TIPa z UE. nie żyjemy w zaścianku i nie jesteśmy skazani na dystrybutora dozywotnio.
    hehe racja ale okazuje sie, ze mimo wszystko polski dystrybutor ma tanio taniej niz cała reszta UE. Wszystkiemu winne euro.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 02-02-2009 o 14:18 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

foto-net.Sprzedajecie sprzęt to doskonale wiecie że ta cena na mkII jest zaporowa. Ile puszek po tej cenie znajdzie klienta?

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów