Zastanawiam jaki czytnik kupić do kart, czy tylko do CF czy jakiś do kilku?
I jakiej firmy, jaki model?
Zastanawiam jaki czytnik kupić do kart, czy tylko do CF czy jakiś do kilku?
I jakiej firmy, jaki model?
A zamierzasz uzywac innych kart?Zamieszczone przez aqua
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Nie bardzo choc mam drugi aparat na inne karty i zawsze moze cos sie trafic w przyszłosci ale głównie bedzie CF
co do wszystkiego to do niczego, napewno czytniki w stylu 15in1 bądą chodzić dużo wolniej niż 1in1
EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |
ale nie wydaje mi sie zeby to bylo jakos specjalnie zauwazalne.Zamieszczone przez gr86
Bierz najtanszy 2.0 jaki Ci wpadnie w rece.Zamieszczone przez aqua
i ja sie przychylam do najtanszego 2.0 USB
Też sądze że nie warto zwracać uwagi na kilka sekund różnicy :] Co do ceny to za 60zl masz spoko czytnikiZa 40zl możesz kupić Hamy ! :] Pozdr!
ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków![]()
www.SIERAQ.digart.pl
..::SieraQ::..
polecam takie coś: http://allegro.pl/show_item.php?item=56390902
czytnik jak czytnik, ale nie zajmuje w plecaku miejsca na pół obiektywu.
działa z usb1.1 (12mbps) - więcej i tak karta nie wyciągnie, więc usb2 to marketing
kosztuje ułamek tego co pisali poprzednicy.
ja mam co prawda troche inny model (ładniejszy, bo pociągnięty srebrnym lakierem), ale sprzedawca już go nie ma. do OTG i pieca wkłada się bez dodatkowych 2m sznurka. całym sercem polecam, ze względu na rozmiar i związaną z nią wygodę używania.
SPROSTOWANIE
Ostatnio edytowane przez asq ; 14-07-2005 o 09:52 Powód: sprostowanie
Jaja sobie robisz? Co ty masz za karte?Zamieszczone przez asq
...
Nie zgadzam sie, mam czytnik na USB 1 i jest to porazka, chce zgrac 2 karty (lacznie 1,5 GB) i trwa to za dlugo. Wlasnie szukam jakiegos czytnika na usb 2, ale jeszcze nie wiem dokladnie ktorego kupieZamieszczone przez asq
Co do tego czy uniwersalny czy nie to ja bym polecal tego pierwszego, nigdy nie wiadomo czy nie bedziesz musial uzyc innej karty, a moze jakis znajomy przyjdzie z prosba o odzyskanie danych na karcie i ma inna niz Ty ?