Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Regulacja FF i BF w eos 50d. Czy tylko z firmowymi obiektywami canon?

Coś już napisał

Domyślnie Regulacja FF i BF w eos 50d. Czy tylko z firmowymi obiektywami canon?

W nowych canonie 50d jest możliwość regulowania ostrości (w przypadku stwierdzenia FF lub BF. Czy czynność ta możliwa jest tylko z obiektywami firmowymi Canon? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam

Zablokowany

Domyślnie

myśle że moze byc nawet dokonywana z obiektywami m42 bo funkcja ta nie rusza "flakami" w szkle, tylko w puszcze ( ale czym rusza w puszcze to nie wiem i szczerze powiem mam to gdzieś )

Dopiero zaczyna

Domyślnie

u mnie z sigma 70-200 nie działa

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    myśle że moze byc nawet dokonywana z obiektywami m42 bo funkcja ta nie rusza "flakami" w szkle, tylko w puszcze ( ale czym rusza w puszcze to nie wiem i szczerze powiem mam to gdzieś )
    Myslisz czy sprawdzałeś? - tzn. gdybasz - czyli opowiadasz bzdury? Jakimi flakami rusza w puszce ? Jak body rozpoznaje jaki obiektyw m42 został podpięty ? Jeśli jest dandelion to i tak zawsze jest coś blisko 50 f1.cośtam bez względu na to co jest wkręcone z drugiej strony. Jeśli masz to gdzieś to po co piszesz ?
    Jeśli wiesz jak to jest u Ciebie to napisz - "u mnie tak jest" jeśli wiesz na 100% napisz "wiem to na pewno wiele osób to potwierdziło" ... Jeśli nie wiesz nie piernicz głupot.

Urban legend jakiś się znowu narodzi...
    Ostatnio edytowane przez delaa ; 31-01-2009 o 21:33
    KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
    No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

u mnie (1dmk3) dziala z wszystkimi obiektywami, ktore mam, czyli Sigme 70-200, Sigma 120-300 i oczywiscie z Canonami.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

stawka13
    Guest

Domyślnie

działa z wszystkimi obiektywami.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    Jak sobie wyobrażasz regulację AF w szkle z M42 ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

też po przeczytaniu postu KICHY pomyślałem bzdury pisze. ale nie, ma rację. jak podpiąć M42 przez dendalion, który ma FF/BF to można go weregulować.
    canon

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    też po przeczytaniu postu KICHY pomyślałem bzdury pisze. ale nie, ma rację. jak podpiąć M42 przez dendalion, który ma FF/BF to można go weregulować.
    W sumie tak - ale trzeba pamiętać że ta regulacja nie reguluje obiektywu tylko ustawia korekcję dla danego modelu w tablicy w aparacie - tu pies jest - aparat "musi" wiedziec co ma podpięte i wybrać sobie z tabelki.

To "dendalion" może mieć FF/BF ? Mi się wydawało że tylko informuje aparat o podłączeniu obiektywu ? Myślę że zestaw d-elion + puszka może wykazywać symptomy WW - sam dandelion nie bardzo.
    Jak regulować ? - jak masz dwa obiektywy pod m42 to i tak widzi je jako jeden - chyba że dwie redukcje i dwie wersje dandeliona - jakaś stara i inna gdzie widać je z punktu widzenia aparatu jako różne obiektywy ale po co ?
    Ostatnio edytowane przez delaa ; 02-02-2009 o 17:30
    KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
    No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

używałem dendalina i nic złego na jego temat powiedzieć nie mogłem. ale ten co go odemnie odkupill mówił, że spotkał się z wersją która źle informowała - czyli pokazywała ostrość kiedy jej jeszcze nie było. oczywiście napisałem to jako ciekawostke, samemu nie pszyszło by mi do głowy regulować dla niej FF/BF.
    canon

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów