Mikrofalówki nie mam ale mam elektryczny piekarnik z termoobiegem i rożnem, pewnie będzie OK tylko jaką temperaturę ustawić![]()
Mikrofalówki nie mam ale mam elektryczny piekarnik z termoobiegem i rożnem, pewnie będzie OK tylko jaką temperaturę ustawić![]()
pozdro.,
m.
Koledzy - podpowiedzcie. Jako, że ostanio jak czyściłem matrycę w Krakowie nie byłem zadowolony (chociaż nie z powodu samej matrycy) stwierdziłem, że spróbuje sił samodzilenie. Zakupiłem zestaw Rotin + patyczki i teraz pytanie ile tego płynu dać na patyczek. Wszędzie przewija się, że tzreba dać mało, ale co to znaczy. Może ktoś wyrazi w kroplach.
Przepraszam za infantylne pytanie, ale nie chcę przedobrzyć.
Kto pyta nie błądzi.....no ,może rzadziej błądzi.Przepraszam za infantylne pytanie, ale nie chcę przedobrzyć
Podobno można spowodować przy b.mokrej końcówce że płyn dostanie się pomiędzy filtr a matrycę i jest kłopot.
Tak więc sugerowałbym wykonac próbę zachowania mokrego narzędzia na np.filtrze UV i zaobserwowanie czy przy dotknięciu, na powierzchnię nie spływa zbyt dużo płynu.Należy zwilżyć ,a nie zalać.
Ostrożnie z dociskiem i kilkakrotnym przesuwaniem.Muskać i tylko raz przesuwać IMHO.Potem zmieniać końcówkę.
Cierpliwość i spokój podstawą sukcesu.Jak nie idzie zostawić do jutra.Nie na siłę.Wymiana matrycy jest kosztowna.Spokój i cierpliwość jest za darmo :-)
Ostatnio edytowane przez janmar ; 27-09-2012 o 14:52
Z moją matrycą jest taki problem, że w sumie punktowych zanieczyszeń nie ma, ale są plamy, które mi wyszły jak fociłem ostanio na pokazach przy dużych wartościach przysłony. Jako, że ostanio czesto bawię się w focenie samolotów to na niebie niesty to bardzo "ładnie" widać. W sumie trochę to dziwne, bo to retywnie młode body i mocno mnie to zaskoczyło, w starej 550 czyściełem raz w okresie ok. 2 lat, a tu taki zonkWiem oczywście, że takie plamy moga być nawet w nowych body, ale w sumie już to przeszkadza
![]()
" Plamy "na fotce ,to niekoniecznie plamy na matrycy.To mogą byc nieostre pyłki.Obeirzyj matrycę lupą.
Nie ma zdefiniowanych okresów czystości matrycy.Przy odrobinie pecha można mieć"brudka" po jednej godzinie.