Strona 25 z 31 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 306

Wątek: Czyszczenie matrycy :-(((

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    ... 60 zł netto +wysyłka w obie strony kurierem to jakieś 110 zł wychodzi.
    Tragedii nie ma ale nie masz aparatu dwa - trzy dni.

Ja pojechałem na czyszczenie jeden raz i ostatni. Nie ze względu na jakość czyszczenia, bo zrobili OK ale ze względu na stójkę w korkach w Wawie.

Czyszczenie matrycy kosztowało mnie 60 + VAT + paliwo + (co najważniejsze) kilka godzin samochodzie. Jak dla mnie to za dużo zachodu.
    Tak, ja wolałem wysłać kurierem (mamy w firmie umowę 12,5 w jedną stronę)
    ponieważ jechać tam autem to mały bez sens, chyba, że mieszkasz na miejscu.
    \odgrzebałem papiery i okazało się, że jeszcze wymieniałem matówkę !!
    WYMIANA MATOWKI, CZYSZCZENIE MATRYCY WG ZASAD SERWISU 100zł
    SCREEN, FOCUS 5PCS/BOX 40zł
    Właśnie znalazłem na mailu wycenę, uważam, że koszty są dość małe jak
    na świetną usługę jaką mi wykonał serwis, który przy okazji pozdrawiam
    www.e-csi.pl - gdyby się ktoś pytał

Domyślnie

a ktos 7d dawal na czyszczenei jak z jakością

Uzależniony

Domyślnie

Czy ktoś używa do czyszczenia matrycy zestawu firmy ROTIN tzn ich szpatułek i płynu ?? Można je kupić na allegro. Mógłbym prosić o Wasze opinie.

Domyślnie

Ja czyściłem już dwa razy zestawem ROTIN. Za pierwszym razem (40D, bardzo brudna matryca) zużyłem dwie szpatułki i coś tam zostało ale tylko w jednym rogu. Generalnie jestem zadowolony, polecam zakupić w systembank.pl.

Domyślnie Odp: Czyszczenie matrycy :-(((

Po urlopie musze przeczyścić matrycę, ale w moim 5D nie działa opcja Sensor cleaning, tj. podniesienie lustra. Jak chcę ją uruchomić to wyświetla error sensor cleaning. Lustro unosi się tylko w trybie Bulb, ale trzeba trzymać wciśnięty spust migawki. Coś źle robię?

Pełne uzależnienie

Skorcilo mnie wyczyscic matryce odkurzaczem - zadzialalo, roznica na spory plus. Jednak mimo, ze bylo naprawde ok, postanowilem zrobic to ponownie... Za drugim razem powyciagalo mi w strone komory prwie wszystkie lamelki migawki, mimo, ze trzymalem BULB dokladnie. Cale szczescie udalo sie je "poukładac" i dziala wszystko po staremu (fartem nie byly popekane, ani specjalnie pogniecione). Nie udalo sie zrobic tego przez komore, musialem rozebrac aparat i dostac sie do migawy z obu stron.

Wiec nie polecam sposobu czyszczenia :]

Tu foto w trakcie rozbierania.

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Skorcilo mnie wyczyscic matryce odkurzaczem - zadzialalo, roznica na spory plus. Jednak mimo, ze bylo naprawde ok, postanowilem zrobic to ponownie... Za drugim razem powyciagalo mi w strone komory prwie wszystkie lamelki migawki, mimo, ze trzymalem BULB dokladnie. Cale szczescie udalo sie je "poukładac" i dziala wszystko po staremu (fartem nie byly popekane, ani specjalnie pogniecione). Nie udalo sie zrobic tego przez komore, musialem rozebrac aparat i dostac sie do migawy z obu stron.

Wiec nie polecam sposobu czyszczenia :]

Tu foto w trakcie rozbierania.
    http://imageshack.us/a/img838/4286/51273551.jpg

Matrycę odkurzaczem ? No to zapraszam na skoki spadochronowe bez spadochronu.

Emocje podobne

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Skorcilo mnie wyczyscic matryce odkurzaczem
    Rany boskie! Siudym, kogo, jak kogo, ale Ciebie bym nie podejrzewał Dobrze, że chociaz udało się poskładać.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

WOW, mam odkurzacz przemysłowy Kärcher z podciśnieniem 210 mbar i możliwością zbieranie wody. Czy jak matrycę 5dmkII przemyję pianownicą myjki Kärcher i spłuczę dyszą rotacyjną to mogę ją potem "odwodnić" czy tylko ja odkurzyć ?

Domyślnie Czyszczenie matrycy :-(((

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    WOW, mam odkurzacz przemysłowy Kärcher z podciśnieniem 210 mbar i możliwością zbieranie wody. Czy jak matrycę 5dmkII przemyję pianownicą myjki Kärcher i spłuczę dyszą rotacyjną to mogę ją potem "odwodnić" czy tylko ja odkurzyć ?
    Resztki wody polecam w mikrofalówce odparować

iPad + Tapatalk HD

Strona 25 z 31 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów