eee, no przepraszam ale nie rozpoznaję ..Zamieszczone przez Bluegarfield
![]()
Dzięki za opinię o wystawie
O sigmie poczytasz w moim wątku w Testach Sprzętu dokładnie o tym szkle 8)
eee, no przepraszam ale nie rozpoznaję ..Zamieszczone przez Bluegarfield
![]()
Dzięki za opinię o wystawie
O sigmie poczytasz w moim wątku w Testach Sprzętu dokładnie o tym szkle 8)
Pracujesz w tym serwisie? Jeśli tak to:Zamieszczone przez popmart
Dokładnie tak. Jak klient (nie żaden jaśnie pan) tylko zwyczajny klient wchodził 30 lat temu do szewca z naprawą kapcia zajmującą rzemieślnikowi 5 minut to szewc odkładał inną robotę i wbijał te dwa gwoździe. Kasował za to PIENIĄDZE - to taki środek załpaty z usługę. Ale też często nie kasował nic zadowalając się słowem "dziękuję"
Serwisant na Zytniej jest GORSZY od szewca bo dodatkowo traktuje klienta jak idiote, któremu można wcisnąc kit o rozkręcaniu aparatu.
Serwisant na Zytniej jest GORSZY od szewca bo uważa, że jest "czyms lepszym" od szewca - co niestety nie koniecznie jest prawdą. Szewc nawet po kielichu buty potrafił naprawić a sądząc po opowieściach na tym forum "udający fachowca" serwisant nie potrafi (albo mu się nie chce) wykonac prostych czynności serwisowych.
Jeśli jesteś serwisantem na Zytniej i juz koniecznie chcesz używać formy Jaśnie Pan to wbij sobie do głowy, ze w dobrym zakładzie Jaśnie Pan to synonim słowa KLIENT i powinien on być traktowany jak Jaśnie Pan właśnie.
Janusz
EDIT: Byłem w kilkunastu punktach serwisowych w kilkunastu róznych krajach z drobnymi sprawami - NIGDZIE nie kazano mi zostawiać aparatu na kilka godzin jeśli usługa zajmowała 5 minut pracy.
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 04-02-2006 o 14:28
A co powiecie na to:
http://jms.rsk.rz.pl/canon/canon1.jpg
http://jms.rsk.rz.pl/canon/canon2.jpg
czy to sa zabrudzenia na matrycy czy moze uszkodzone piksele bo dzisiaj tez taka opinie uslyszalem od pewnego czlowieka i teraz jestem juz totalnie zmieszany![]()
Jak dla mnie to ewidentnie syf na matrycy.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
brudekpikselki nie sa takie okragle
serio serio moim zdaniem to tylko zabrudzenia do wydmuchania i juz
podpis...
jesli to jest zabrudzenie to chyba sie powinienem cieszyc bo mysli o uszkodzonej matrycy przyprawia mnie o palpitacje serca. Z drugiej strony jednak musi to byc jakis wybitnie zlosliwy brud bo nie daje sie usunac w zaden sposob. Probowalem juz dmuchania grucha, pokusilem sie nawet na sprezone powietrze i jak widac nic nie skutkuje.
no to pozostaje "mechanicznie" oczyscic, przecierajac odpowiednim sprzetem, bylo to szeroko opisywane na forum
podpis...
Pędzelek do ręki i śmiało bez obaw pozamiatać (pędzelek odpowiedniej jakości musi być, najlepiej z włosiem z nylonu - to zapewnia odpowiednią miękkość i elektrostatykę)
SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
Taa... przeczytalem chyba wszystkie watki ale jakos nie pale sie do grzebania i jezdzenia czyms mechanicznym po matrycy
Najwyrazniej to mi pozostaje. Na wszelki wypadek zasiegne jeszcze opini innego doswiadczonego fotografa, moze przy okazji poradzi mi jak to skuteczne wyczyscic
Ja tam sie z matryca nie pieszcze, zapodaje tam MR Muscle i watką po niej :P i jest potem piknie wyczyszczona :-)
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770