Na prośbę zainteresowanych, dyskusja o filtrze AA wycięta do http://canon-board.info/showthread.php?t=6545
Na prośbę zainteresowanych, dyskusja o filtrze AA wycięta do http://canon-board.info/showthread.php?t=6545
Zamieszczone przez Kubaman
A propos Kubaman czyszczenia darmowego w serwisi na Żytniej, to pani, gdy zapytałem o możliwość wyczyszczenia matrycy odpowiedziała, że właściciel aparatu powinien tego dokonać sam a oni tego ie robią. I co, czy mogę od nich tego zarządać?
ja w końcu nie zdecydowałem się czyścić w serwisie, bo jechałem na wakacje i nie miałem czasu. Ale oto dokładnie, co na początku sierpnia usłyszałem od człowieka z serwisu przez telefon:Zamieszczone przez iras
- czyszczenie odbywa się za darmo, nawet jeśli aparat nie jest na gwarancji.
- zajmuje do 3 godzin.
- może być płatne, jeśli aparat wymaga gruntownego czyszczenia i co za tym idzie rozebrania go na kawałki
Nie wiem co jakaś panienka ci powiedziała, ale ja bym się uczepił tego co słyszałem i drążył. Być może nie rozmawiałeś z właściwą osobą
Gwarancja nie ma chyba większego znaczenia, chyba że jakoś udowodnisz, że matryca była zasyfiona od początku (np. jakaś fotka z paprochami z niskim numerem).
Mi jakas panienka w serwisie powiedziala ze jesli chce miec dokladny (a nie "około 15 tys." na karteczce dlugopisem) stan licznika uderzen migawki udokumentowany na pismie to 40zl i na 24godz zostawiam sprzet "do przegladu" . Po 5 min dyskusji mialem w reku za darmo wydruk serwisowy z dokladna iloscia uderzen migawki tak wiec... powodzenia w cwiczeniu asertywnosci zycze.
witamyestem tu nowy wiec prosze o tolerancye ...
poczytalem wasze wypowiedzi .. zastanowilem sie nad Waszymi doswiadczeniami ... poogladalem strony ktorych linki pokazaliscie .... zebralem sie na odwage .... i zaczalem.
Naypierw kupno sciereczki:
w zakladzie optycznym nabylem droga kupna naylepsza (zdaniem pani sprzedayacey sciereczke do okularow... twierdzila ze czyszcza tym szkla z powlokami antyyakimistam ... u siebie w zakladzie)
Pani polecila mi yeszcze plyn do czyszczenia soczewek ...
stara karta kredytowa ...
lupa ...(tak naprawde nie wiele pomogla .... kupilem na ruskim targu ....potrzebne yest yak yuz dosc dobre szklo powiekszayace ...)
zazylem kilka kropelek by reka nie zadrzala .... i do dziela
no moze z 50 gram zazylem
powiem to tak:
yest stanowczo duzo lepiey ... wrecz bez porownania, yednak nie yest to ideal .... musze zrobic kilka zdyec przy dobrey pogodzie i wtedy porownam .... na maxymalnie przymknietey przyslonie widac paproszki .... yednak nie ma ich zbyt wiele ... ciekaw yestem yak bedzie to wygladalo na normalnych fotach ...
co ciekawe ... przed czyszczeniem matrycy przez ta nieszczesna lupe ... nie widzialem zadnego z widocznych na zdyeciach paprochow ... widzialem za to ewidentna ryse ... ktorey z kolei nie bylo widac na zdyeciach .... no yak yuz zobaczylem COS TAKIEGO ... to odwazniey podszedlem do tematu.
Rysa oczywiscie nie byla rysa ... tylko czyms co sie do matrycy przykleilo ...
niektóre paprochy już przy f11 widaćZamieszczone przez tpop
20Dset
maj łeb...
u mnie bylo widac yuz f8 .....
dzieki akustyk![]()