Pokaż wyniki od 1 do 10 z 306

Wątek: Czyszczenie matrycy :-(((

Mieszany widok

Domyślnie

Właśnie i u mnie nadszedł czas na wyczyszczenie 5d2 w środku. Nazbierało się troszkę tego co zauważyłam podczas wczorajszych zdjęć w nocy.
    Mam pytanie, bo wszyscy piszą o dmuchaniu do środka puchy a ja sądziłam, że trzeba raczej odsysać paprochy ze środka.
    Troszkę mam opory grzebać w matrycy by czegoś nie spaprać.
    Macie namiary na jakąś konkretną firmę czyszczącą "od ręki" w okolicach Katowic?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    Właśnie i u mnie nadszedł czas na wyczyszczenie 5d2 w środku. Nazbierało się troszkę tego co zauważyłam podczas wczorajszych zdjęć w nocy.
    Mam pytanie, bo wszyscy piszą o dmuchaniu do środka puchy a ja sądziłam, że trzeba raczej odsysać paprochy ze środka.
    Troszkę mam opory grzebać w matrycy by czegoś nie spaprać.
    Macie namiary na jakąś konkretną firmę czyszczącą "od ręki" w okolicach Katowic?
    Ja bym na Twoim miejscu spróbował przynajmniej podmuchać przed oddaniem do czyszczenia. Może masz mało wredne syfy i pomoże najzwyklejsze dmuchanie.

Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Domyślnie

Już były kombinacje ale z dmuchania tylko się matówka zapaćkała, muszę ja wyjąc i wyczyścić.
    Na matrycy był jeden "wielki" śmieć widziany przez lupę, został usunięty wacikiem na sucho.
    Ale nadal na f22 na tle nieba jest pełno dziadostwa i wygląda to na paprochy do czyszczenia na mokro.
    Przy f8 nic nie widać
    Kombinowaliśmy z odkurzaczem by odessać paprochy z puchy :-D pewnie coś się wessało, oczywiści odkurzania "bezstykowe" i z wyczuciem
    Nie mam tych szpatułek i żadnego płynu by coś pokombinować, może jest jakiś artykuł zastępczy?

A co sądzicie o takim czyszczeniu?
    http://www.youtube.com/watch?v=mTjXs...eature=related
    to chuchanie do środka i czyszczenie tej matrycy jak okien w domu

Uprawnienia umieszczania postów