Strona 14 z 31 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 306

Wątek: Czyszczenie matrycy :-(((

Domyślnie

ja tam matryce wacikiem potraktowalem i jest czysciutka
    co prawda mam doswiadczenia w modelarstwie wiec reka mi nie drzala (matryca jest zabezpieczona swego rodzaju "szklem" i chyba dosyc ciezko jest ja uszkodzic)

Domyślnie

szczerze polecam serwis na Żytniej, bez najmniejszej uwagi przyjeli aparat do czyszczenia pomimo iż nie miałem przy sobie gwarancji. Przy tym super obsługa. Aparat wyczyszczony idelanie za kropel wody na przetworniku

niegdy nie zmieniaj obiektywu, gdy sypie mocno śnieg
    Życie to nie próba generalna
    Nie podnieca mnie to co jest przyczepione do aparatu, istotne jest to co jest przed nim i kto wisi za nim

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilbi
    niegdy nie zmieniaj obiektywu, gdy sypie mocno śnieg
    Trzeba trzymać aparat bagnetem do dołu..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Smolarek
    Guest

Domyślnie

Znalazlem sie wreszcie w Wawie przejazdem i odwiedzilem serwis Canona na Zytniej (jedyny w Polsce, co jest dla mnie skandalem jak na taka wielka firme ale to juz inna sprawa). Oddalem sprzet do czyszczenia i jestem naprawde zadowolny. Zrobili mi to za free, w ten sam dzien na 17ta, matryca jest czysta jak łza, wszelkie plamki ktore mi nie dawaly spokoju zniknely. Jest good !

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tam chucham i poleruję wacikiem do uszu. Tanio i dobrze.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy tutaj, bo wątków o jakimś czyszczeniu jest kilka ale chodzi dokładnie o dmuchanie Tzn znowu o gruchę się rozchodzi
    Muszę napisać o przypadku który zdarzył mi się pewnie raz na milion... euro
    Mam gruchę taką wypaśną, ale nie z miękkim końcem tylko z tą plastikową profi końcówką (kanką). Ostatnio kolega mnie poprosił o przeczyszczenie
    A więc ściągnął... dekiel ze swojego 350d i zaczynamy jazdę. On trzyma body a ja napieram z siłą dwóch rąk dmuchając po matrycy... aż tu nagle łubudu i wystrzeliła mi ta końcówa z gruchy Wytworzyło się chyba za duże ciśnienie i cały ten plastik wystrzelił :grin: Całe szczęście, że nie wkładam całej końcówy do tej komory więc nie trafiło w filtr AA. Ogólnie skończyło się na strzeleniu karpia
    I to tyle. Także uważajcie przy dmuchaniu, żeby nie wystrzeliło

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

W najnowszym CHIP'ie Foto-Video Digital w dziale Porady jest cały artykuł o czyszczeniu matrycy na sucho i na "mokro". Są opisane sposoby (także domowe) oraz przydatne akcesoria wraz z cenami. Mnie się podoba ten specjalny pędzelek - elektrostatyczny i niegubiący włosia. Zapewne się w niego zaopatrzę, jak następnym razem złapię jakieś paprochy. Strony 96-99, numer 8/2006.
    40D | 18-55mm II (kit) | 50 f/1.8 | 70-200 f/4 L USM | 430EX II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilbi
    szczerze polecam serwis na Żytniej, bez najmniejszej uwagi przyjeli aparat do czyszczenia pomimo iż nie miałem przy sobie gwarancji
    ja rowniez (:

mnie nawet o gwarancje nie pytali. oddalem po pracy przed 18 i odebralem nastepnego dnia o tej samej porze. zdjecia czysciutkie az milo bo te syfy popsuly mi wczesniej kilka fajnych nocnych zdjec nad rzeka.
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Słuchajcie, natchniony wakacyjnym wyjazdem wpadłem na pomysł dmuchania sobie przy czyszczeniu mieszkiem materacowo/pontonowym. Rewelacja!!! Nogą pociskam mieszek, rękami trzymam puszkę i końcówkę wężyka, spokojnie kontrolując miejsce dmuchania. Sam dmuch jest też znacznie dłuższy. Gruszka idzie w kąt!
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

bob*
    Guest

Domyślnie

Nie lepiej kupić Olka z odkurzaczem? Problem z głowy ...

Strona 14 z 31 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów