Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Eos 1000

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Dlatego napisałem, że może być problem. Ja się spotkałem z egzemplarzem, który nie działał prawidłowo z 10D i 450D. Sigma przez jakiś czas wymieniała procesory w starszych obiektywach, więc może Ty akurat się załapałeś. Problem dotyczy nieprawidłowej komunikacji przy ustawianiu przysłony obiektywu - dlatego pracuje bezproblemowo na pełnej dziurze.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Awatar gagasek
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

i tak potrzebowałam jakikolwiek obiektyw do 1000 a cena była niezła.(mam nadzieję , 220zł?)
    A nie da się przerobić tej sigmy ,żeby współpracowała również z 400d?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Najlepiej poczekaj, aż do Ciebie dotrze - sprawdzisz i będziesz mieć pewność czy działa. Przerobic już raczej nie, program wymiany procesorów już jakiś czas temu się skończył, nowsze egzemplarze powinny działać prawidłowo.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak mniemam kupiłaś ten egzemplarz:
    http://www.allegro.pl/item542845544_...ma_70_300.html
    Obiektyw działać będzie tylko ze starszymi apratami (analogowe i być może starsze cyfrówki) z 400D, 30D, 450D itd zadziała jedynie z w pełni otwartą przysłoną (4-5.6), po domknięciu zawiesi aparat przy wykonywaniu zdjęcia. Stare Sigmy tak mają (o czym na forum pisano już setki, jeśli nie tysiące razy). Z tego właśnie feleru wynika cena szkiełka. Cena przeróbki, nawet jeśli dało by się ją wykonać, przekroczyłaby kilkukrotnie wartość obiektywu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Awatar gagasek
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

no trudno na razie zadowolę się tym ,jak się dobrze rozkręcę to zacznę trochę inwestować

Awatar gagasek
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

obiektyw okazal się w pełni sprawny,chodzi z analogowym jak i z cyfrą ale tak jak kolega wspomniał wcześniej z pełna przysłoną,ale za taką cenę narazie jestem zadowolona.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów