Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Paparazzi a zdjęcia Piotra Kaczkowskiego

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Ja na Trójce się wychowałem, słucham jej nieprzerwanie od mniej więcej 82-83 roku, pamiętam magnetofon ZK 140T i radio bodaj MERIDIAN, nagrywałem fragmenty LISTY, wspaniałe czasy...
    było kiepsko kilka lat temu, ale i tak lepiej niż w komercyjnych stacjach,
    odejście Niedźwiedzkiego wg. mnie wniosło trochę świeżości, przy wielkim szacunku dla tego co dokonał w latach 80 oraz w smooth jazz cafe, które było świetne, uważam że jest teraz więcej Barona, a ma on charyzmę, a żeby nie było całkiem ot... pamiętam sobotnie popołódniówki Kaczkowskiego, i niesamowite spektrum muzyki jakie tam prezentował, łącznie z "zachwaszczoną" teraz jest M3 i o "w pół do trzynastej" dreszcze na plecach...pozdrawiam
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Beksińskiego - wiadomo - nikt nie zastąpi.
    To miło że jeszcze ktoś na tym forum o nim pamięta.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Beksińskiego - wiadomo - nikt nie zastąpi[...]
    Ani jednego, ani drugiego (abstrahując od Trójki)...

Co do paparazzi i Kaczkowskiego, to przypomniałem sobie, o czym pomyślałem kiedy podczas koncertu TSA w Sopocie w 1998 roku, udało mi się dostrzec trójkowego redaktora (próbował chować się za konsoletą): gdybym tylko miał aparat! :-D

PS Strona pierwsza, utwór trzeci.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

widzę, że się fajny off topic rozkręcił. Jako stały, wieloletni słuchać "Trójki", będę śledził ten temat.
    PS. Piątkowa audycja W.Manna krótko mówiąc rozkłada mnie na łopatki. Szkoda tylko, że B.Węglarczyk uciekł na"szklany ekran". Aha, dr Kruszewicz, jest niesamowity w swoich historiach o ptakach - zwariowany jak Ptasiek W.Whartona.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Jakoś tak widzę, że w waszych wypowiedziach dominuje lekko geriatryczny ton starych dziadków i babć "Ho ho , Panie kiedyś to była trójka - nie to co teraz"

Trójki słucham od dawna. Jak pierwszy raz słuchałem listy to na pierwszym miejscu było " Miniej niż zero" a po polach ganiały diplodoki.

Trochę lat mineło starzy odeszli a przyszli nowi i robią takie audycje jak : "Zjednoczone królestrwo" ," Program alternatywny" no i "ftop5". Słuchaliście tego ostatniego? Jak nie to polecam.

P.S Beksiński to mi się jakoś bardziej z dwójką kojarzył (kanał lewy sz sz, kanał prawy szsz szsz)

P.S II A tak lekko geriatrycznie to dodam, że "Nie tylko dla orłów" i "Teatrzyk zielone oko" to dopiero były programy .

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    ...no i "ftop5". Słuchaliście tego ostatniego? Jak nie to polecam.
    Wczorajsza, z zespołem "Coma" w roli głównej, była dozbrajająca. We wcześniejszych, które słuchałem, ftopy różniły się od oryginałów jedną lub dwiema nutkami, tutaj wyłącznie tonacja i inaczej przesterowana gitara.

PS do OT: widzę że mamy na forum całkiem pokaźne towarzystwo geriatryczne :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

hola, hola - czuję się młodo. A geriatrię ( nie w pejoratywnym znaczeniu oczywiście ) przypisałbym prędzej Jedynce Polskiego Radia.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Piotrek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    (kanał lewy sz sz, kanał prawy szsz szsz)
    Hehe... Do końca życia to będę pamiętął, tak mi to utkwiło. Ale wtedy stereo to było COŚ!

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No to ja zabiorę głos jako młodszy przedstawiciel słuchaczy "trójki". W zasadzie to jedyne radio, którego słucham. Zaczęło się od słuchania z ojcem trzech kwadransów jazzu jakieś 10 lat temu, a potem to jakoś tak zawsze trójka mi towarzyszyła. Chyba obecnie jako jedyne oferuje coś więcej niż inne popularne stacje, a dzieje się tak zapewne dzięki charyzmatycznym prowadzącym. Kaczkowski z Minimaxem - klasyka, Mann - jego rewelacyjne poczucie humoru, tanie granie i piątkowe poranki, Kydryński - siesta, Jan Ptaszyn - trzy kwadranse jazzu. Do tego takie audycje jak historia powszechna rock&rolla, trójka pod księżycem (zaraz się zaczyna), urywki z rozrywki i w zasadzie długo można by wymieniać, bo chyba każdy znajdzie coś dla siebie w trójce (jak kiedyś był tydzień z Led Zeppelin to szalałem ze szczęścia ). No i niech mi ktoś powie, że zna lepsze radio...
    Podpisy kłamią

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    hola, hola - czuję się młodo...
    Zażartować nie można ? ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów