Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Paparazzi a zdjęcia Piotra Kaczkowskiego

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie

Miałem przyjemność w latach 80 ( bodajże 82 ), latem w sopockim Empiku ( wtedy kawka herbata, czytanie gazet ) na Monciaku, uczestniczyć w spotkaniu z Piotrem Kaczkowskim. Jak pamiętam na środek wyszedł o wyznaczonej godzinie, wysoki, przystojny brunet i otrzymał brawa o wypełnionej szczelnie sali Kiedy brawa umilkły powiedział spokojnie, że on tylko zapowiada Piotra Kaczkowskiego, ale jest Mu miło za przyjęcie Za chwilę usłyszeliśmy GŁOS i zobaczyliśmy niewysoką, korpulentną postać z zarostem na twarzy w formie brody i włosami na czeskiego hokeistę Zaskoczenie było pełne, ale konsternacja po chwili minęła i posypały się pytania. Nie pamiętam już o co pytałem, ale jedno z pytań z sali utkwiło mi w pamięci, a dotyczyło ś.p red. Kosińskiego. Mniej więcej takie było - " jak człowiek z takim głosem i dykcją może prowadzić audycję w radiu ? " Kaczkowski odpowiedział coś o Karcie Mikrofonowej, ale to nie wystarczyło Dziwny jest ten świat - ludzie słuchający wtedy Trójki wychowywali się muzyce Kosy ,Mana, Niedźwiedzia, Kaczki, Chojnackiego, Pawła Sztompke i innych, a dlatego jegomościa ważniejsza była dykcja i brzmienie głosu Kosy Strzeż mnie Panie od takich ludzi :-? Z podobną sytuacją zderzyłem się na spotkaniu z Alanem Parkerem w Gdańsku po premierze filmu http://www.filmweb.pl/f33240/Commitments,%20The,1991 ale to już inna bajka
    Ostatnio edytowane przez raaf ; 02-02-2009 o 01:14
    350d zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ale tu chodziło o tego drugiego Kaczyńskiego.

Żeby nie było OT, google całkiem duzo wie o Piotrze Kaczkowskim :
    http://images.google.pl/images?hl=pl...num=1&ct=title
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 02-02-2009 o 16:21
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

A pamięta ktoś listę przebojów dla oldboyów ś.p. Janusza "Kosy" Kosińskiego? Pamiętam to siedzenie z kartką papieru przed radiem i notowanie co raz to nowych tytułów xD Przeczytałem nazwisko Kaczkowski w temacie i przypomniał mi się ostatni wywiad Wojewódzkiego z Mołek kiedy opowiada o pracy w Trójce.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Ja na Trójce się wychowałem, słucham jej nieprzerwanie od mniej więcej 82-83 roku, pamiętam magnetofon ZK 140T i radio bodaj MERIDIAN, nagrywałem fragmenty LISTY, wspaniałe czasy...
    było kiepsko kilka lat temu, ale i tak lepiej niż w komercyjnych stacjach,
    odejście Niedźwiedzkiego wg. mnie wniosło trochę świeżości, przy wielkim szacunku dla tego co dokonał w latach 80 oraz w smooth jazz cafe, które było świetne, uważam że jest teraz więcej Barona, a ma on charyzmę, a żeby nie było całkiem ot... pamiętam sobotnie popołódniówki Kaczkowskiego, i niesamowite spektrum muzyki jakie tam prezentował, łącznie z "zachwaszczoną" teraz jest M3 i o "w pół do trzynastej" dreszcze na plecach...pozdrawiam
    CANON...

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

widzę, że się fajny off topic rozkręcił. Jako stały, wieloletni słuchać "Trójki", będę śledził ten temat.
    PS. Piątkowa audycja W.Manna krótko mówiąc rozkłada mnie na łopatki. Szkoda tylko, że B.Węglarczyk uciekł na"szklany ekran". Aha, dr Kruszewicz, jest niesamowity w swoich historiach o ptakach - zwariowany jak Ptasiek W.Whartona.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Jakoś tak widzę, że w waszych wypowiedziach dominuje lekko geriatryczny ton starych dziadków i babć "Ho ho , Panie kiedyś to była trójka - nie to co teraz"

Trójki słucham od dawna. Jak pierwszy raz słuchałem listy to na pierwszym miejscu było " Miniej niż zero" a po polach ganiały diplodoki.

Trochę lat mineło starzy odeszli a przyszli nowi i robią takie audycje jak : "Zjednoczone królestrwo" ," Program alternatywny" no i "ftop5". Słuchaliście tego ostatniego? Jak nie to polecam.

P.S Beksiński to mi się jakoś bardziej z dwójką kojarzył (kanał lewy sz sz, kanał prawy szsz szsz)

P.S II A tak lekko geriatrycznie to dodam, że "Nie tylko dla orłów" i "Teatrzyk zielone oko" to dopiero były programy .

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    ...no i "ftop5". Słuchaliście tego ostatniego? Jak nie to polecam.
    Wczorajsza, z zespołem "Coma" w roli głównej, była dozbrajająca. We wcześniejszych, które słuchałem, ftopy różniły się od oryginałów jedną lub dwiema nutkami, tutaj wyłącznie tonacja i inaczej przesterowana gitara.

PS do OT: widzę że mamy na forum całkiem pokaźne towarzystwo geriatryczne :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Piotrek
    Guest

Domyślnie

(kanał lewy sz sz, kanał prawy szsz szsz)
    Hehe... Do końca życia to będę pamiętął, tak mi to utkwiło. Ale wtedy stereo to było COŚ!

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Jakoś tak widzę, że w waszych wypowiedziach dominuje lekko geriatryczny ton starych dziadków i babć "Ho ho , Panie kiedyś to była trójka - nie to co teraz"
    bo dla mnie to niestety już nie to samo
    słuchałem od dziecka praktycznie codziennie. Słucham dalej ale o ile kiedyś nie było mowy o włączeniu innego programu tak teraz niestety mi się to zdarza.

z największą niechęcią przyjąłem zmiany w "powtórce z rozrywki" zminimalizowanej i pomieszanej z wywiadami z kabaretami. A jak Andrus przestał to prowadzić to już w ogóle dla mnie tragedia. A gdzie te czasy gdy żeby słuchać powtórki z rozrywki do szkoły nosiło się radio. Nawet jeden z nauczycieli często nas upominał słowami:"wyłączcie ten odbiornik tranzystorowy"

Wk... znaczy denerwuje mnie KOZA w piątki, nie wiem dlaczego ale jakoś głos prowadzącego mnie denerwuje ale do czasu tej audycji (15.00) przez cały dzień tak mnie naładują dobrą energią Man z Kaczkowskim że jakoś tą audycje mogę wysłuchać.

eeeeeeeeeeee stary już jestem
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    A gdzie te czasy gdy żeby słuchać powtórki z rozrywki do szkoły nosiło się radio.
    Bo widzisz, czasy, kiedy chodziłeś do szkoły bezpowrotnie minęły...

Wk... znaczy denerwuje mnie KOZA w piątki, nie wiem dlaczego ale jakoś głos prowadzącego mnie denerwuje
    A bo Koza słaba jest. Dodatkowo, moim zdaniem Waglewscy też sobie słabo radzą na antenie. Ale może się wyrobią. Największym bogactwem Trójki jest jej różnorodność i to, że niektóre audycje mniej się podobają jest tego naturalną konsekwencją.

eeeeeeeeeeee stary już jestem
    A no właśnie. Już nigdy wódka nie będzie smakować tak, jak dawniej
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 03-02-2009 o 09:08
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów