Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: uwaga na pstryk.pl

Mieszany widok

andrzej_z
    Guest

Domyślnie uwaga na pstryk.pl

Witam, nie chcę być ponownie tym kto przynosi złe wieści ale napiszę co wiem. Istnieje prawdopodobieństwo, że kupujący w sklepie pstryk.pl mogą napotkać kłopoty, dlatego polecam by wszelkie zamówienia realizować na drodze "za pobraniem". W branży od jakiegoś czasu mówi się o tym i obserwuje niepokojące symptomy. Mam nadzieję, że obecny właściciel (pstryk zmienił jakiś czas temu właściciela - stereo), szybko opanuje sytuację i nic się nie wydarzy ale zalecam ostrożność. Życzymy im jak najlepiej, w końcu to jeden z najstarszych sklepów.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Jeszcze chwila i nie będzie gdzie kupować...
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Jeszcze chwila i nie będzie gdzie kupować...

jak to jeszcze chwila? Przecież już nie ma gdzie kupować. albo wurtualne oferty albo czysto spekuacyjne. Koniec. kramik pod tytułem CP zamknięty.

Co do Pstryk.pl. nie wiem jak sprawa wygląda teraz. Sam kupiłem u nich kilka puszek/szkieł i wszystko zawsze było OK. no ale skoro nowy własciciel to pewnie i nowe porządki. swoją drogą szkoda trochę Pstryka . kiedyś solidna firma no i sporo towaru mieli na magazynie. (jak teraz nie wiem bo zaczeli sie mocno cenić wiec i zakupy u nich zakończyłem).
    tak czy inaczej jeśli daje sie ostrzeżenie to warto przedstawić argumenty takiego działania. Wiec czekamy na opis sytuacji.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 30-01-2009 o 13:56

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Najbardziej wkurzajace jest to ze obsmarowywuje sie firme bez zadnych konkretow, od tak, bo poprostu byc moze ktos chce zrobic antyreklame.

Biorac pod uwage przyklad Japanfoto czy wczesniej dwoch innych sklepow internetowych nie zwiazanych z fotografia, bardzo szybko wywolamy panike.

A co do ostroznosci to wybierajcie przesylke za pobraniem, nie wiele drozsza, a prawdopodbienstwo wieksze, ze tranzackja bedzie ok. Zawsze mozna dostac cegly zamiast towaru, ale tozdecydowanie bardziej dyscyplinuje sprzedajacych niz jak maja juz kase na koncie.

PS
    Jak na ironie piszac tego posta na RMFie w wiadomosciach podali ,ze szukaja wlasciciela e-zapach.pl - sytuacja analogiczna do japanafoto.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 30-01-2009 o 14:05
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_z Zobacz posta
    Witam, nie chcę być ponownie tym kto przynosi złe wieści ale napiszę co wiem. Istnieje prawdopodobieństwo, że kupujący w sklepie pstryk.pl mogą napotkać kłopoty, dlatego polecam by wszelkie zamówienia realizować na drodze "za pobraniem". W branży od jakiegoś czasu mówi się o tym i obserwuje niepokojące symptomy. Mam nadzieję, że obecny właściciel (pstryk zmienił jakiś czas temu właściciela - stereo), szybko opanuje sytuację i nic się nie wydarzy ale zalecam ostrożność. Życzymy im jak najlepiej, w końcu to jeden z najstarszych sklepów.

Może podasz jakieś konkrety.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Może podasz jakieś konkrety.
    A konkretów jak brak tak brak Sądzę, że założyciel wątku (niezależnie od tego co później napisali inni forumowicze) powinien coś więcej napisać A tak pachnie mi to malizną
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał

Domyślnie

Swego czasu na pstryk'u zamawiałem Velbona i jak najbardziej pozytywne odczucia.
    Zgadzam się Merauder'em.
    Nie można z góry zakładać tego, że ktoś kupił firmę tylko po to aby oszukiwać.

Jak ktoś przejmie REAL to tez nie kupować tam ?
    Canon

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No nie, w ten sposób można obsmarować każdego. Anonimowo i bez szczegółów.
    Zamykam, ewentualne powtórne otwarcie warunkując podaniem wiarygodnych bliższych informacji.

EDIT, 13.02.2009.
    Dostałem konkretne informacje od klientki tego sklepu więc otwieram ponownie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

freerondo
    Guest

Domyślnie

na temat dorzucam swoje 5 groszy.

- w 2008 kupowałam aparat i strasznie długo na niego czekałam. dostawałam informacje - ze nie mają itp., ze dystrybutor nie ma!
    sprawdziłam inne sklepy - mieli od ręki.
    - zrezygnowałam, ale kupiłam książkę, która mi się podobała. Dostałam paragon na Stereo!

- W tym roku dałam jeszcze raz szanse temu sklepowi i kupiłam inny mały gadżet, podobno mieli na magazynie więc tym razem wszystko było ok!

Dostaje Paragon a tam inna firma - jakiś Millroy. Na stronie jak wół - sklep obsługuje Stereo!
    00-707 Warszawa, ul. Żenczykowskiego 2B
    NIP 521-31-03-258; Regon: 016369661;
    Wpisana do KRS pod numerem 0000015182 (ta firma już nie istnieje pod tym wpisem!!!! proszę zerknąć do KRS-u)

- Patrzę na stronę Stereo.pl S.A - Grupa Stereo S.A.
    Ul. L. Rydygiera 8
    01-793 Warszawa
    NIP 521-31-03-258
    Regon 016369661
    KRS 0000015182

Kontynuując - poszukam co w trawie piszczy:
    http://www.internetstandard.pl/news/...eo.pl.S.A.html

i wpis: Pracownik Stereo ocena: brak oceny
    IP: 89.229.96.218 2009-01-08 09:08:05
    Szkoda tylko ze od sierpnia 2008 Stereo.pl zapomnialo ze pracownikom sie placi i do dzisiaj nie zobaczylem ja i wielu innych ani grosza na koncie.

dziwne...

Uzależniony

Domyślnie

Sporo osób zglasza bałagan od momentu kiedy stereo przejęło pstryka. trudno powiedzieć czy te kłopoty to wina przejęcia czy wrecz odwrotnie czyli próba naprawy Pstryka.
    Byłoby szkoda Pstryka bo kiedyś to fajny sklep był. Sam wiele razy robiłem zakupy dopoki ceny jakiś czas temu nie poszybowały tam w kosmos.

jak ktoś z rejonu Łomianek to tam jest inny sklep który wydaje sie być sensowny czyli Beafoto. zakupów nie robilem ale kontakt telefoniczny/gg sensowny i konkretny.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 23-02-2009 o 13:45

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów