Results 1 to 10 of 28

Thread: www.fotoklik.pl - osobiście nie polecam

Threaded View

Coś już napisał

Quote Originally Posted by mate00sh View Post
    Zdziwiłbyś się, ale niektóre banki jeszcze stosują takie zagrywki (miałem takie akcje z przelewami wysłanymi do Pekao SA, że leżały dwa dni gdzieś w kosmosie, zanim zaksięgowali pieniądze u odbiorcy). Szanse, żeby pieniądze były na ten sam dzień w innym banku masz, gdy wyślesz przelew bardzo wcześnie rano. To są ograniczenia systemu rozliczeniowego Elixir - przelew wysłany pierwszą sesją, dotrze do odbiorcy trzecią sesją. Wysłany drugą sesją będzie następnego dnia pierwszą. Tego nie przeskoczysz.

A wracając do tematu - czekałeś na filtr tydzień, to nie jest chyba koniec świata, ja bym się tak nie wściekał. Jedyne o co mógłbym się wkurzyć to opłata za przesyłkę, jeżeli napisali na stronie sklepu, że będzie wysłana priorytetem (ale tego nigdzie nie znalazłem) a nie była. Jeżeli napisali, że wyślą pocztą za 12 zł, a Ty to zaakceptowałeś kupując to chyba nie powinieneś mieć pretensji

Nie spotkałem się z tym, potwierdzenia mam w ten sam dzień od sprzedających.
    Dużo kupuję przez internet i dla mnie jest to niedopuszczalne aby tyle czekać. To jest moje zdanie i go nie zmienię.
    Uważam że zarabiają na przesyłce i zwlekają z wysyłką.

Jak ktoś będzie chciał szybko otrzymać towar to się może zastanowi czytając moje wypociny.

Quote Originally Posted by Kolaj View Post
    Przelew może być zaksięgowany następnego dnia lub nawet tego samego dnia ale np. wieczorem, po zakończeniu pracy przez sklep. Przy przelewach międzybankowych, jest to zupełnie zrozumiałe. Wówczas, sklep stwierdza zaksięgowanie Twojej wpłaty następnego dnia. Dlatego mówiłem o 22.01.
    ok ale nie wysłano towaru ani 22.01 ani 23.01 co mi się nie podoba.
    Last edited by EZOGHUL; 30-01-2009 at 01:32 PM.
    Canon