Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [makro] początki - domy,ruiny , mosty , tamy etc

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez makro Zobacz posta
    chyba ze wiekszosc tu zamieszczanych zdjec zasluguje na to miano ..
    Dokładnie - ludzie wrzucają kupę przypadkowych gniotów a dobre wątki w galeriach to rzadkość.

Mnie zawsze zastanawia jaki sens publikujący widzą w pokazywaniu zdjęć nawet wg własnej oceny słabych? Jakich komentarzy czy rad oczekują skoro zdjęcie jest z racji tematu czy kompozycji kompletnie nieciekawe, do bólu wtórne czy wręcz książkowo skopane? Ludzie są na tyle leniwi że przed publikacja nie zadają sobie nawet trudu "autoprzeanalizowania" swoich zdjęć, wymagają by ktoś im pokazał drogę na skróty. Z doświadczenia widzę że jeśli się nie posiada naturalnego talentu to przez pierwsze parę lat kontaktu z fotografia naprawdę nie robi się zdjęć wartych pokazania - czasu na to potrzeba a tutaj często zaraz po zakupie lustrzanki ludzie chwalą się każdym pstrykiem.

Nie pije tu konkretnie do Ciebie, zjawisko jest dość powszechne jak słusznie zauważyłeś
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 30-01-2009 o 17:01

makro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Dokładnie - ludzie wrzucają kupę przypadkowych gniotów a dobre wątki w galeriach to rzadkość.

Mnie zawsze zastanawia jaki sens publikujący widzą w pokazywaniu zdjęć nawet wg własnej oceny słabych? Jakich komentarzy czy rad oczekują skoro zdjęcie jest z racji tematu czy kompozycji kompletnie nieciekawe, do bólu wtórne czy wręcz książkowo skopane? Ludzie są na tyle leniwi że przed publikacja nie zadają sobie nawet trudu "autoprzeanalizowania" swoich zdjęć, wymagają by ktoś im pokazał drogę na skróty. Z doświadczenia widzę że jeśli się nie posiada naturalnego talentu to przez pierwsze parę lat kontaktu z fotografia naprawdę nie robi się zdjęć wartych pokazania - czasu na to potrzeba a tutaj często zaraz po zakupie lustrzanki ludzie chwalą się każdym pstrykiem.

Nie pije tu konkretnie do Ciebie, zjawisko jest dość powszechne jak słusznie zauważyłeś

Zauważyłem zauważyłem ale nie mam zamiaru sie do tej grupy zaliczac
    Ja swoje zdjęcie wstawiłem żeby zarówne samemu jak i inni uzytkownicy mogli zobaczyc moj rozwoj jesli chodzi o kazde kolejne, to zdjecie przy padkowe nie bylo, ani nie mam zamiaru takowych tutaj wstawiac , jesli bede wiedzial ze zrealizowalem jakis swoj pomysl i bede chcial sie dowiedziec opinii i oceny innych w tedy to zrobie .

pozdrawiam

Domyślnie

Balans leży, a tamą jest łańcuch, czy barierki, bo już sam nie wiem
    I po co robiłeś na iso800?
    Na razie nic, ale...

makro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toms73 Zobacz posta
    Balans leży, a tamą jest łańcuch, czy barierki, bo już sam nie wiem
    I po co robiłeś na iso800?

tama napisałem ogólłnie bo to co jest przedstawione na zdjęciu jest jej częscią, miałem podpisać "łańcuch wchodzący w skład tamy w zalesiu " ??

A jeśli mowa o iso to w 800 bo było kiepskie światło, a że zasłyszałem żeby lepiej na wyższym iso nie robić to już tylko regulowałem jasność migawką .

Ale z chęcią poslłucham rad co mogłem w ustawieniach zmienić bo bardziej robię to na czuja orientując się mniej więcej co mam robić żeby uzyskać dany efekt niż na bazie gotowych schematów czy książkowych instrukcjach.
    Ostatnio edytowane przez makro ; 02-02-2009 o 01:00

Awatar szpinczyk
    Miasto
    Piaseczno

Thumbs up Znajome miejsce

Cytat Zamieszczone przez makro Zobacz posta
    witam

Zaczynam od jednego zdjęcia z dotychczasowego braku możliwości sfotografowania obiektów pasujących do tego tematu, ale w tytule zamieściłem wszystko co będę miał zamiar tutaj wstawiać.

Na początek leciwa tama w Zalesiu Dolnym

1.

HMMM Ja znam to miejsce, wychowywałem sie w tych okolicach i dalej mieszkam niedaleko, ZALESIE DOLNE...... ZALESIE GÓRNE..... Rzeczka Czarna , tam tez są tamki i to x4......

POZDRO
    D450 + C 17-85 IS; C 50 f1,8 - i dalej na zkupy tylko kaski malo:-D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów